Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Srdeční extrasystoly

Srdce a cévy Pavlína 7.7.2020

Dobrý den, je 41 let a ráda bych znala názor odborníka na můj problém. Měřím 172 cm, vážím 80kg, mám leidenskou mutaci heterozyfot, skoliózu hrudní páteře, systol.šelest na basi. Neberu žádné léky. Během dvou let jsem měla tří ataky srdečního kmitání (bušení) , dechovou tíseň. Nedokážu říct, zda se srdce jen chvělo nebo přímo bušilo. Bylo to velmi rychlé. Přibližně do dvou minut samo odeznělo. Nikdy nevím, kdy to přijde, měla jsem opravdu velký strach. Vždy pak navštívím svoji obvodní lékařku, ta mě pošle na kardiologii. Zde udělají EKG, ultrazvuk, holter na 24 hodin. Z posledního vyšetření z r.2018 (holter -po celou dobu sinusový rytmus, tep 53 – 151/min, nebyl zaznamenán R-R interval větší než 2 sek. supraventrikul. i komorová ektopická aktivita nevýznamná; arytmie 20%, parox.tachykardie 30%, SVPB 25%, VPB 15%, echo: hyperkinetické IAS se ztenčením v místě fossa ovalis, bez průkazu zktratu na úrovni síní v CD modu, ekg: sin.rytmus, bez čerstvých repol. změn. Vše uzavřeno s dg. susp.parox.tachykardie, bez léčby. Tep mívám stabilně vyšší kolem 90 – 100 tepů v klidu, tlak 125/na 85. Nyní jsem měla opět tuto příhodu a čeká mě vyšetření znovu. Jen mi není jasné, zda se dá z těchto vyšetření poznat ,jak závažné toto může být. Pokud tento záchvat nemám, tak přístroj nic nezaznamená. Mám strach z fibrilací siní(komor) nebo celkového srdečního selhání. Co mám dělat při tomto záchvatu, čekat? ležet, stát..? O jaký problém se u mě může jednat? za odpovědi děkuji.

doplňující informace:
Ráda bych věděla, zda tyto extrasystoly mohou trvat i dvě minuty tahem. A jak je možné, že mám velký pocit sevření hrudníku a dechové potíže s pocitem slabosti. A co to překotné chvění srdce, měla jsem pocit, že se chvěje opravdu velkou rychlostí. A mohu se zeptat na to hyperkinetické IAS se ztenčením v místě fossaovalis a tu ektopickou aktivitu? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš problém je zcela běžný, nemusíte o obávat o závažnost potíží. Je zcela ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den. Šance na zachycení toho suspektního záchvatu tachykardie na ekg Holteru /rychlého b...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...
Arytmie
Dobry den, uz asi mesic me trapi extrasystoly ktere...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Srdeční arytmie, vada chlopně

Dobrý den, je mi 26 let a několik let mě trápí problémy se srdcem. Začalo to...

Srdeční činnost

Dobrý den. Jsem muž s nadváhou věk 43 let, deset let nekuřák. Mám nějakou dobu...

Srdeční činnost

dobrý den paní doktorko chtěla bych se vás prosím ještě zeptat..když mám dvouhodinový...

Srdeční činnost

paní doktorko a tím abych si došla na testy zítěžové myslíte, abych byla vklidu...

Srdeční činnost

jo tak takže problém bude ne v srdci, ale v mé hlavě a v tom, že se nechýbu,...

Srdeční činnost

jo tak takže problém bude ne v srdci, ale v mé hlavě a v tom, že se nechýbu,...

Srdeční činnost

Dobrý den, syn 8 let nyní prodělal spálu na kontrolním vyšetření při poslechu...

Srdeční činnost

já jsem byla na dvou vyšetřeních ekg bylo to v pořádku.. když jsem se svěřila...

Srdeční činnost

děkuji za dotaz..snažila jsem se to nazančit tím že jsem se zeptalaa jestli...

Srdeční extrasystoly

Dobrý den, již vice než měsíc me trápí zrychlene buseni srdce. Uvedomuji si...

Srdeční frekvence

Dobrý den, chci se zeptat kolik bych měl mít tepů srdce za minutu. Děkuji za...

Srdeční frekvence u mladého muže

Dobrý den, chtěla jsem ze zeptat, jaká je hranice krevního tepu u dospívající...

Srdeční frekvence zdravé ženy

Dobrý den, ráda bych věděla, kolik srdečních tepů za minutu má mít zdravá žena....

Srdeční chlopeň

Dobrý den, momentálně se stěhuji, takže nemohu dohledat dokumenty o mé přesné...

Srdeční nedostatečnost

Dobrý den,před dvaceti lety jsem prožil něco podobného jako je infarktový záchvat.Začalo...

Srdeční nedostatečnost

Dobrý den, smím se prosim zeptat, jaké jsou příčiny zavodnění srdce a co je...

Srdeční nepravidelnost

dobrý den,je mi 64let a dlouhodobě se léčím na plicní fibrozu,imunofenotyp sarkoidoza...

Srdeční nepravidelnost

Je mi 64 let, výška 184 cm, váha 110 kg, jsem poměrně aktivní sportovec, celoročně...

Srdeční nepravidelnost

Dobrý den, mám takový komplikovanější dotaz ohledně srdeční nepravidelnosti...

Srdeční nepravidelnosti

Pravidelně si měřím EKG na chytrých hodinkách. Poslední tři dny na EKG pozoruji...