Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Starosti se srdečním tepem

Srdce a cévy David 27.3.2018

Dobrý den.

Chtěl bych se zeptat, zda si mám dělat starosti se svým srdečním tepem, který je v klidové fázi mezi 47-52 úterý za minutu. Nejsem trénovaný sportovec, mám nadváhu, ale při větší námaze nebo sportu se moc nezadýchávám. V minulosti jsem měl problémy se síňovým septem, ale nyní je defekt nevýznamný-podle správy od doktorů. Nyní jsem byl 3× na ekg, kde mi pan doktor řekl, že mám pomalý, ale pravidelný srdeční rytmus, ale mně se to vzhledem k mojí téměř 20ti kilove nadvaze nezda. Jsem trochu hypochondr, ale zajímá mě, zda může dojít i k selhání srdce nebo zda může jít o zánět myokardu nebo jestli občas i netrenovany jedinec může mít takto nízký tep. Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, takovýto tep mají většinou sportovci, lidé trénovaní. Ale mohou ho mít i lidé netrénovaní. Pokud se tep adekvátně při zátěži zvýší, pak je to také v pořádku. Jestliže jste byl vyšetřen kardiologem a bylo vše v pořádku, nebude důvod k obavám. Samozřejmě byste měl být kardiologem pravidelně sledován, a to vzhledem k anamnéze potíží se srdečním septem. K selhání srdce v takto mladém věku by dojít nemělo, tím spíše, že máte tep spíše pomalý (pokud bych očekávala nějaké potíže typu selhání srdce, čekala bych i tep spíše vyšší). Zánět myokardu byste také neměl mít. K tomu dochází zřídka a obvykle mu předchází nějaká virová infekce (nejčastěji se zánět myokardu objevuje po infekci horních cest dýchacích). Vy neudáváte, že byste měl nějakou virózu, proto bych tuto diagnózu nepovažovala za pravděpodobnou.
Váš dotaz bude zpracovávat ještě i specialista- kardiolog či internista. Vyčkejte i jeho názoru. S pozdravem BB.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, myslím si, že jde pouze o fyziologickou normu. Tep máte nižší, ale ne vyloženě nízký. Pokud bylo EKG v pořádku, tak to není potřeba řešit.

Související dotazy

Problémy se srdečním tepem
Dobrý den poslední dobou má moje maminka problémy se...
Vyšší tep
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na svůj tep. Je mi...
Vnímání tepu
Dobrý den, na začátek uvedu, že nejsem velmi štíhlá....
Rychlejší tep při zátěži
Dobrý deň.mňa ten môj tep už fakt štve.tak mi dali...
Vyšší tep
Dobrý den, Chci se zeptat zda tělesná teplota kolem...
Srdeční tep
Dobry den, mela bych dotaz. Je mi 25 let merim 165...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Starlife doplňky stravy

Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat na názor ohledně výrobků Starlife http://www.starlife.cz/....

Stárnutí

Dobrý den, můj dotaz bude znít jak z nějaké filmové Science fiction, ale je...

Stárnutí

Dobrý večer chci se zeptat jak spomalit proces stárnutí. už jsem se na Vás...

Stárnutí

Dobrý den, začínám si na sobě uvědomovat, že moje tělo mě téměř vůbec hormonálně...

Stárnutí chuťových buňek

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je možné nějak zpomalit stárnutí chuťových...

Starolal

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lék na alergii Starolal by mohl způsobit...

Starost o manzela

mam dotaz muj muz ma rakovinu plic, je po mozkove mrtvici a je uz u nej podavana...

Starost o syna

Dobrý den. Mám starosti o svého 30_ti letého syna. Asi od tří let se uspává...

Starost o syna (porucha osobnosti, anorexie)

Dobrý den, S manželkou máme velký strach o našeho syna. Je mu 14 let (brzy...

Starost o zdravi

Dobry den, mel bych na vas otazku. V Prosinci 2014 jsem podstoupil rtg plic,...

Starší ořechy

Dobry den, budu mit hloupy dotaz, ale muzu orechy pouzit i po roce a vic,? Kupovala...

Starší ranka nad Achillovou šlachou

Dobry den, Pred cca 4tydny jsem si omylem porezal nohu od hrotu dveri, bylo...

Starší syn se setkal s neštovicemi, může nakazti novorozence?

Dobrý den. Mám 22 měsíčního syna, který se 30.8.2015 setkal se sestřenicí, která...

Starší úraz

Dobrý den, chci se jen zeptat, asi před 5lety jsem nešikovně spadla celou...

Starý hematom

Dobrý den, omlouvám se, ale mám bolesti, a nevím, co s tím přes víkend dělat,...

Starý výron

Dobrý den, Před 6 lety jsem v běhu nakopla pravou nohou poměrně tlustou dřevěnou...

Stařecká bradavička

Dobrý den paní doktorko, asi před měsícem se mi na předloktí udělala skvrnka....

Stařecká demence

Dobrý den, prosím o radu. Muj otec 55let od smrti sve matky ma poruchy chovani...dnes...

Stařecká demence

Potřebovala bych se dozvědět co prožívají lidé trpící stařeckou demencí. Mám...

Stařecká demence

Mojí tetě je 69let.Poslední 4roky zapomíná, ale v poslední době se to zhoršuje.Teď...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ucha při polykání.

Dobrý den, chci se zeptat, když polykám tak cítím bolest vystřelující do ucha....

Nepravidelnost srdeční akce

Dobrý den, je mi 19 let a dnes jsem byla na preventivní prohlídce, kde mi zjistili...

Nádro štítné žlázy a přibírání na váze

dobrý den, měla jsem zhoubný nádor na štítné žláze, od té doby mi dávají vysoké...

Červená vyrážka na noze

Dobrý den, již podruhé se mi objevila na noze nesvediva červená vyrážka. Velikost...

Velké nafouklé břicho

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám již několik let velké a nafouklé břicho....

Tři dny trpím bolestí kyčelního kloubu.

Dobrý večer. Tři dny trpím bolestí kyčelního kloubu. Masti ani prášky proti...

Boule/hrbol na šlaše chodidla


Nepravidelnost srdečního rytmu

Dobrý den, asi před 3 týdny mě začala trápit nepravidelnost srdečního rytmu....

Přetrvávající červený flek po klíštěti

Dobry den, okolo 21.kvetna jsem mela kliste, ktereho jsem si vsimla, kdy uz...

Zvýšené pocení


Nález na jazyku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně podezřelostí na mém rtu a jazyku....

Mizející kontrakce

Dobrý de, jsem skoro tři měsíce po porodu a chci se zeptat čím byly způsobeny...

Steh v ráně po císařském řezu

Dobrý den, jsem 18 dní po akutním císařském řezu. Jizva byla klidná skoro zhojená....

Kapky do nosu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19tt těhotenství, a 3x/4x denně užívám Olynth. Teď jsem v...

Bolest pod levou klíční kostí hned vedle ramene


Nepravidelnost srdečního rytmu

Dobrý den, mám tyto stále se opakující stavy, proč vznikají netuším, ale poslední...

Krev ve stolici

Dobrý den prosim chtěla bych se zeptat na řadu. Jsem 10 měsíců po porodu Sc...

Nepravidelnost stolice

Dobrý den. Poslední týdny měsíce mě trápí špatná stolice. Někdy mám čistý průjem,...

Nadměrný růst chloupků na bradě

Dobrý den, chtěla bych poradit, po porodu druhé dcery a po skončení kojení mi...

Bílé pupínky na penisu

Dobrý den, asi měsíc mám úplně nahoře na předkožce tuto "vyrážku". Vypadá to...

Reklama