Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Susp.trombóza nohy a užití Neurolu

Srdce a cévy Barbora 21.12.2020

Dobrý den, minulý týden mě začalo bolet v lýtku, cítila jsem takový tah do třísla, občas mě bolí i prsty u nohy, orsty u nohy jsem měla chvíli i horké a červené. Byla jsem u obvodní lékařky, dostala jsem léky osmigen a gel lioton. Po týdnu byly potíže pořád stejné a ještě se přidal tlak na hrudi až do krku, pocit slabosti až na omdlení, bušení srdce. Dnes jsem byla zase u lékařky, udělala EKG, to bylo v pořádku a test na d dimery a ten byl pozitivní. Zítra jdu na ultrazvuk žil v noze. Dostala jsem injekci na ředění krve. Mám teď ale pocit, že ten tlak na hrudi a pocity na omdlení jsou horší. Když byl udělán EKG znamená to, že je vše v pořádku nebo je možné, že se děje něco akutního? Nevím, jestli mně to způsobuje nervozita nebo se opravdu něco děje nebo to snad může být z té injekce? Mohu si vzít případně neurol? Nemá nějaký vliv na krev? Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pani Barboro! Kvůli pozitivním D dimérům Vás posílá Vaše praktická lékařka na USG žil k vyloučení žilní trombózy, zároveň Vás překryla injekcí na ředění krve, takže Vás zajistila, kdyby tam byl pozitivní nález.Jinak to, že EKG bylo v pořádku Vás může uklidnit,že nemáte infarkt a asi ani plicní embolii. Co se týče Neurolu, můžete si ho klidně vzít , i když jste měla injekci na ředění krve. Vliv na krev nemá. A ani kdyby jste měla trombózu žil, tak Vám neuškodí. Jediné, na co je třeba dávat pozor, tak na kombinaci s jinými analgetiky a léky z oblasti psychiky(antidepresiva,hypnotika,sedativa)kvůli potenciaci tlumivého účinku a na kombinaci s alkoholem.S pozdravem!

Související dotazy

Noha v sádře
Dobrý den, už 4 den mám bolesti hlavy vždy když zakašlu...
Gangréna na noze
Dobrý den můj známý přišel o nohu že mu odumíraly cévy...
Pálení nohou
Dobrý den, už od mala mám problém, že mi pálí nohy....
Otok nohy
Dobrý den. Delší dobu mám oteklou levou nohu - od...
Bradavice na noze
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli tohle co se...
Vyrážka na noze
Dobry den, udelala se mi na noze vyrazka, muzete to...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Susp. syndrom karpálního tunelu

Dobrý den, ca. před rokem mi byl chirurgicky odstraněn tzv. ganglion na vrchní...

Susp. výhřez střeva

Dobrý den, jsem muz (19):a již 4 rokem trpim na vylezle strevo z konecniku...

Susp.astma bronchiale

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svého skoro šestiletého syna. Cca od února...

Susp.covid infekce

Dobrý den, jsem studentka z Jižní Koreje a potřebovala bych pomoci. Od neděle...

Susp.cysty

Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem 20 tyden tehotna a v utery jsem byla v...

Susp.GER

Dobrý den, užívám dlouhodobě omeprazol protože trpím na pálení žáhy. Ještě jsem...

Susp.hemoroidy

Dobrý den, v poslední době mě trápily střevní problémy (průjem) a svíravé...

Susp.infekce na covid


Susp.mikroadenom hypofýzy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci...

Susp.sy KT

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať​ už viac než rok mám problém s tŕpnutím troch...

Susp.vaginitida

Dobrý den, jsem 28.den po císařském řezu. Již třetí den mám zcela žlutý výtok...

Suspekce na preexcitační syndrom v těhotenství

Dobrý den, aktuálně jsem ve 29tt a byla jsem u své obvodní lékařky na EKG resp....

Suspektní alergické projevy

Dobrý den, již několik dní pociťuji obtíže s levým okem. Ve vnitřním koutku...

Suspektní anémie z nedostatku železa


Suspektní angína


Suspektní angína


Suspektní arytmie


Suspektní arytmie u dítěte


Suspektni glaukom

Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat co to znamena suspektni...

Suspektní glaukom


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zúžená předkožka a kortikoidy

Dobrý den, v pondělí tento týden jsem dostal na můj problém s předkožkou...

L-tryptofanu v léčbě deprese

Dobrý den, ráda by jsem se zeptala na názor odborníka co se týče aminokyseliny...

Vyrážka na nártu

Dobry den. Na nártu se mi udelaly tyto pupinky, pred tydnem. Mazu to kortikoidovou...

Suchá kůže

Dobrý den, poměrně dlouho mne trápí suchá popraskaná předkožka, kdy často je...

Doba detekce THC ze slin


Bílé horní patro a bolest

Dobrý den, už asi třetím dnem mě bolí v krku a mám rýmu, teplota jen mírně zvýšená...

Pomalé hojení (podvrtnutého?) palce u ruky

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hojení vazů/kloubů u palce na...

Bolest hlavy na pravé straně.


Zacervenany zalud

Dobry den, Na zaludi a pri usti mocovej rury sa mi objavili take cervene flaky...

Migrující varle

Dobrý den, mám problém, který dávám za vinu nehodě, která se mi stala...

Cysta v prsu při kojení

Dobrý den, je mi 25 let a kojím 3-měsíční miminko. Sestře diagnostikovali ve...

Bolestivá bulka v podpaží


Trombóza horní končetiny

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat,je při léčbě warfarinem možné,aby se znovu...

L karnitine

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či si môžem nejako ublížiť užívaním carnichrom-u...

Odejmutí žaludku pro prasklý žaludeční vřed

Dobrý den, chci se zeptat, zdali když vznikne akutní zánět žaludku (absces),...

Tvrdý vřed na genitáliích

Dobrý den, před čtyřmi dny se mi udělali dvě takové bouličky na velkých stydkých...

Nitroděložní tělísko, špinění, bolest v kříži

Dobrý den, mám zavedenou nitroděložní tělísko Mirena a mám už týden bolesti...

Křeče v lýtku po abrupci apexu fibuly

Dobrý den. Před třemi týdny jsem špatně došlápla a tak jsem musela navštívit...

Fialový flek na lýtku, nejspíše od kousnutí nějakého hmyzu

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat. Manželce se včerejšího dne objevil fialový...

Loupající se kůže na dlaních

Dobrý den, měla bych na Vás paní doktorko dotaz. Již přes týden na svých dlaních...

Reklama