Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Suspektní angína

Infekce Lucie 12.7.2017

Hezký den, od 23.7. se léčím s (údajnou) angínou, léčba standardně pomocí ATB. Penicilin, který mi byl předepsán mi zabral tak na 30%, opět jsem zašla k lekarce a byly mi napsány další ATB. Musím podotknout, že po celou dobu jsem měla zvýšené horečky (mezi 37,5 a 38 st.). Po pár dnech po dobrání druhých ATB jsem měla přijít s ranní močí na krev. Dnes jsem si volala na výsledky, CRP 15 (prý v normě), v moči 329 leukocytů. Dnes pociťuji lehké pálení při močení (zatím nic nesnesitelného) a od včerejška jsem opět zaregistrovala zvýšenou teplotu (38 st.). V krku mě ale stále při polykání bolí, mandle jsou nateklé a s hnisavým povlakem, jazyk bílý, uzliny pod čelistí také oteklé. Výtěr z krku mi nebyl udělaný, ani mi nebyla vystavena žádanka na ORL. Doktorka mi pouze sdělila, že na tom zatím nevidí nic života ohrožujícího a že mám pár dní vyčkat, jestli se to nezlepší a přijít pouze v pripade zhoršení.
Jaký bych k tomu měla zaujmout postoj? Měla bych milý strach? Změnit lékařku? Nebo je to v normě a já se o sebe jenom moc bojím?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová


Slečno/paní Lucie, volba prvních penicilinových antibiotik byla empirická při angíně, to je standartní postup. Odběr krve po nezabrání prvních antibiotik byl vhodným postupem, mohlo by se také jednat o inf. mononukleózu v kombinaci s močovou infekcí, nevím, jestli Vám byly dělány i jaterní parametry z krve, jestli cítíte únavu. Pokud se cítíte stále špatně, pak můžete jít na ORL pracoviště jako akutní případ bez žádanky. Pokud Vám lékařka nevyhovuje, pak máte právo ji pochopitelně změnit, je těžké to na dálku posoudit, když jsem Vás nevyšetřovala. Doporučuji zmíněné ORL vyšetření. S pozdravem.

Související dotazy

Suspektní angína
Dobry den, od ctvrtka se necitim moc dobre ( priznaky...
Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Angina
Dobrý den, mám problém s angínami. Je mi 20 let a angínu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Susp.cysty

Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem 20 tyden tehotna a v utery jsem byla v...

Susp.GER

Dobrý den, užívám dlouhodobě omeprazol protože trpím na pálení žáhy. Ještě jsem...

Susp.hemoroidy

Dobrý den, v poslední době mě trápily střevní problémy (průjem) a svíravé...

Susp.mikroadenom hypofýzy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci...

Susp.sy KT

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať​ už viac než rok mám problém s tŕpnutím troch...

Susp.vaginitida

Dobrý den, jsem 28.den po císařském řezu. Již třetí den mám zcela žlutý výtok...

Suspekce na preexcitační syndrom v těhotenství

Dobrý den, aktuálně jsem ve 29tt a byla jsem u své obvodní lékařky na EKG resp....

Suspektní alergické projevy

Dobrý den, již několik dní pociťuji obtíže s levým okem. Ve vnitřním koutku...

Suspektní anémie z nedostatku železa


Suspektní angína


Suspektní arytmie


Suspektní arytmie u dítěte


Suspektni glaukom

Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat co to znamena suspektni...

Suspektní glaukom


Suspektní močová infekce

Dobry den, dcerky (2 a 4 roku) mely asi tyden vysoke horecky - napr. jeden...

Suspektní mononukleoza


Suspektní nádor čípku děložního

Dobry den. Ma partnerka byla vcera na kolposkopii kde ji byly odebrany vzorky...

Suspektní nefrolithiáza

Dobrý večer, Chtěla jsem se Vás zeptat na nazor... mám bolesti v oblasti zad...

Suspektní srdeční selhávání

Otec..Loni přeléčen po borelioze. Diabetes melitus na dietě. Hypertenze medikována...

Sustanol a třezalkový čaj


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ventrolistéza L4


Marihuana v moči


Vystouplá klíční kost

Dobrý den, nahmatala jsem si v období kolem vánoc ,,zvětšenou" pouze jednu klíční...

Vrtání zubu a přetrvávající bolest

Dobrý den, je mi 16 let, dnes jsem byla u zubaře.. Měla jsem kaz na 6-tce vpravo...

Léčba bolestí zad

Dobrý den,v roce 2015 jsem byla na MR s tímto nálezem: Nález: V etáži L5 -...

Přetrvávající vysoké CRP

Dobrý deň, už viac ako 8 týždňov má trápi zvýšená teplota cca do 37,5 hlavne...

Rakovina čípku

Dobrý den, mám kamarádku ještě pannu a neví jestli jí nehrozí rakovina děložního...

Jednodenní menstruace

Dobrý den, beru antikoncepci Dienille už rok a pokaždé se mi včas dostavila...

Hlasivky,ztráta hlasu

Dobrý den.Už delší dobu - cca čtvrt roku pozoruji,že se mi úplně ztrácí hlas...

Krvácanie mimo menštruácie.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať: 24.02 som dostala menštruáciu - veľmi slabú,...

Opatření po konizaci čípku děložního

Dobrý den, jsem 2 týden po konizaci děložního čípku. Chci se zeptat bylo mi...

Bolest v krku


Zarudnutí okolo očí, suchá kůže

Dobrý den, poslední dobou mám často vyrážku okolo očí na spodním i horním víčku....

Malý penis

v září mi bude 15 a stále mi nenarostl penis . ehm vím že tu toho je habaděj...

Bolesti kloubů v době kojení

Dobrý den, mám sedmiměsíční dceru, kterou plně kojím (cca 3 týdny dostává...

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Kopulace

Dobrý den, četla jsem článek o panenství, kde psali, že kněžky směly kopulovat...

Zarůstající nehet

Dobrý den, trápí mě už od dětství zarostlé nehty, před dvěma lety jsem podstoupil...

Kyretáž kvůli polypu

Dobrý den pane doktore. Moc Vás prosím o váš názor. Do června letošního roku...

Psychika nebo nemoc - třes, špatné dýchání, bušení srdce


Reklama