Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Suspektní arytmie

Srdce a cévy Radka 27.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den, je my 33 let a mám na vás dotaz. Před 3 měsíci jsem začla pociťovat přeskakování srdíčka(vynechávání tepu),sevření v hrudi, vnitřní třes i mě pobolívalo mezi prsama,unavená a neklidný spánek - hodně jsem to vnímala.Ošetřující lékař mě poslal na kardio a dali my jen holtra - výsledek v pořádku, byla jsem i na plicním a také v pořádku, krev byla také v pořádku. Chvilku my to dalo pokoj a teď to vnímám zase.Jak poznám, že by mohlo jít o artimii? Otec aritmii má. Moc děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Paní Radko, ano, o arytmii by jít mohlo, s tím, že na holterovské monitoraci ten den nebyla zachycena. Otázkou je, jestli jste v den monitorace ty obtíže charakteru přeskakování srdce, pociťovala také. Pokud ano, a nic nebylo zaznamenáno, pak se o arytmii nebude jednat. Pokud byla tedy vyloučena interní příčina obtíží, pak je možný i vliv stresu, jestli toho není na Vás poslední dobou moc. Další možností je, když se Vám arytmie dostaví, tak hned vyhledat praktického nebo interního lékaře, který Vám provede ekg vyšetření. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den, dle Vašeho popisu se může jednat o extrasystoly. Jedná se stahy mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, nejsou nebezpečné, pouze nepříjemně vnímané. Častou jsou vnímané jako přeskakování či vynechání srdce. Někdy se zhoršují při stresu, při vyšším napětí, po nevyspání, po alkoholu, kofeinu. Mohou se zkusit betablokátory, které někdy sníží výskyt a zlepší vnímání extrasystol.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Suspektní arytmie u dítěte
Dobrý den, mám dotaz. V lékárně jsme zakoupili tlakoměr,...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...
Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Susp.cysty

Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem 20 tyden tehotna a v utery jsem byla v...

Susp.GER

Dobrý den, užívám dlouhodobě omeprazol protože trpím na pálení žáhy. Ještě jsem...

Susp.hemoroidy

Dobrý den, v poslední době mě trápily střevní problémy (průjem) a svíravé...

Susp.mikroadenom hypofýzy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci...

Susp.sy KT

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať​ už viac než rok mám problém s tŕpnutím troch...

Susp.vaginitida

Dobrý den, jsem 28.den po císařském řezu. Již třetí den mám zcela žlutý výtok...

Suspektní alergické projevy

Dobrý den, již několik dní pociťuji obtíže s levým okem. Ve vnitřním koutku...

Suspektní anémie z nedostatku železa


Suspektní angína


Suspektní angína


Suspektní arytmie u dítěte


Suspektni glaukom

Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat co to znamena suspektni...

Suspektní glaukom


Suspektní močová infekce

Dobry den, dcerky (2 a 4 roku) mely asi tyden vysoke horecky - napr. jeden...

Suspektní mononukleoza


Sustanol a třezalkový čaj


Sustanon ,,,undestor

Dobry den,,,mohl by me napsat sustanon nebo undestor obvodni lekar?

Sustanon a Concor


Sustanon a sex

Dobrý den. Jsem deset dní po aplikaci sustanonu a stále se nic neděje. Je to...

Sušené goji - kustovnice čínská

dobrý den již 3 měsíce pravidelně používám sušené goji ( zaliju horkou vodou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svírání žaludku při dýchání

Dobrý den,chtěl bych se zeptat při nadechnutí nebo zatáhnutí břicha mě pobolívá...

EVRA - začátek menstruace přes nalepení náplasti

Dobry den, pouzivam antikoncepci EVRA jiz nekolik let. Pouzivam ji stylem 3tydny...

Často močím

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat. Udělal jsem hloupost a měl jsem nechráněný...

Dyspepsie horního typu

Dobrý den, dlouhodobě trpím celkem mírnými, nespecifickými břišními obtížemi...

Měření bazální teploty

Dobrý den,r áda bych se zeptala na něco ohledně měření bazální teploty. Četla...

Již půl roku mě bolí pichlavá bolest v oblasti dolní 2/3 hrudní kosti


Výrůstek na uzdičce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat udělal se mi nějaký vyrostek a nebo co to je...

Průjem a zvracení

Dobrý den, jedno za čas dostavam bolest hlavy a slabost těla, jsem celkové zpomalený...

Do kdy roste penis

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Nedávno mi bylo 17 let a můj penis při erekci...

Slabost po sladkém


Prognóza nádoru žaludku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vážnost a prognózu rakoviny žaludku. Mojí...

Kaz a díra v zubu


Opakované gynekologické záněty

Dobrý den, již 5 let se léčím s opakovanými bakteriálními či virovými gynekologickými...

Bolest na hrudi.

Dobrý deň pán doktor/ka, od januára(leden) cítim také bolesti na hrudi, občas...

Napiti z cizi sklenice

Dobrý den, dnes jsem byl v restauraci a u stolu vedle nás seděli cizí lide (...

Pach po česneku

jestli to může něco znamenat, když člověk má zápach jak po česneku, jeho pot...

Mravenčení hýždě

Dobrý den, Již pár měsíců mne trápí brnění levé půlky zadku. Je to pouze...

Bolesti kolen

Dobrý den poradil by mne někdo pomohl s bolestí kolenou? Budu upřímný navštívil...

Plynatost po operaci žlučníku

Dobrý den pane doktore, dne 18.03.2016 jsem podstoupila operaci žlučníku, resp....

Bílé a zarudlé dásně - Zánět dásní?

Dobrý den, před pár dny jsem si všiml, že moje dásně jsou pobledlé a zarudlé...

Inzerce
×