Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Suspektní nefrolithiáza

Ledviny Tereza 9.12.2018

Dobrý večer,
Chtěla jsem se Vás zeptat na nazor... mám bolesti v oblasti zad (pravá strana) a břicha (pravé podžebří). Začalo to tři měsíce zpátky a jen při sportu (běhání). Už dva týdny mě to bolí i v klidu. Před čtyřmi dny jsem byla u praktického lékaře (bydlím ve Skotsku). Odebrali mi moč, kde mi našli krev. Dostala jsem ATB (trimethoprim 200mg na týden). Bolest trochu ustoupila ale stále tam je. Doktorka mi řekla, že to můžou být i ledvinové kameny, ale žádné další vyšetření mi neudělala a ani mě nikam neobjednala. ATB končím v úterý. Jaké vyšetření bych měla očekávat? Myslíte, že je jejich diagnóza a forma léčby správná?
Moc vám děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

o diagnóze nemůžu spekulovat, když jsem Vás nevyšetřovala a neznám výsledky provedených testů. Ano, bolest zad s prostřelováním do podžebří je často způsobená močovým infektem, či kameny s infektem nebo pouze močovými kameny. Čili ano, pokud zde bylo primárně podezření na močový infekt, tak je léčba správná. Nejdříve se přeléčí antibiotiky, ideálně podle citlivosti, pokud zaberou, tak obtíže byly spojené opravdu pouze s infekcí.
Pokud budou obtíže přetrvávat i nadále, budou se poté plánovat další vyšetření, což by v případě podezření na kameny byl primárně ultrazvuk ledvin a močových cest, eventuálně nefrologické dovyšetření.
Krom obtíží s močovými cesty by se mohlo jednat i o potíže s páteří - hrudní, bederní, event. zablokovaná žebra apod. Ale to jak říkám, nemůžu posoudit, nevyšetřovala jsem Vás.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Suspektni glaukom
Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat...
Nefrolithiáza
Dobrý den, po mnoho let jsem trpěl tvorbou šťavelanovápených...
CMV-suspektní infekce
Dobrý den, V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní...
Suspektní angína
Hezký den, od 23.7. se léčím s (údajnou) angínou, léčba...
Suspektní arytmie
Dobrý den, je my 33 let a mám na vás dotaz. Před 3...
Suspektní mononukleoza
Dobrý den, Je mi 15let a před dvěma dny me rozbolelo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Suspektní anémie z nedostatku železa


Suspektní angína


Suspektní angína


Suspektní arytmie


Suspektní arytmie u dítěte


Suspektni glaukom

Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat co to znamena suspektni...

Suspektní glaukom


Suspektní močová infekce

Dobry den, dcerky (2 a 4 roku) mely asi tyden vysoke horecky - napr. jeden...

Suspektní mononukleoza


Suspektní nádor čípku děložního

Dobry den. Ma partnerka byla vcera na kolposkopii kde ji byly odebrany vzorky...

Suspektní srdeční selhávání

Otec..Loni přeléčen po borelioze. Diabetes melitus na dietě. Hypertenze medikována...

Sustanol a třezalkový čaj


Sustanon ,,,undestor

Dobry den,,,mohl by me napsat sustanon nebo undestor obvodni lekar?

Sustanon a Concor


Sustanon a sex

Dobrý den. Jsem deset dní po aplikaci sustanonu a stále se nic neděje. Je to...

Sušené goji - kustovnice čínská

dobrý den již 3 měsíce pravidelně používám sušené goji ( zaliju horkou vodou...

Sušené ovoce

Dobrý den, mé dceři jsou necelé dva roky a miluje sušené ovoce. Chci se zeptat,...

Sušší kůže na přirození

Dobrý den, chci se s Vámi poradit. Již asi druhý týden mám takovou sušší...

SUŠŠÍ moč a krev v moči

Dobrý den, děkuji předem za objasnění Manžel byl na preventivní prohlídce...

Sutura menisku

Mam 3 tyzdne po operracii a uz aj chodim Môze sa nieco poskodit ? Nič ma pri...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ovulace, možnost otěhotnění

Dobrý den, prosím o radu. Neberu HA, z důvodu, že mi nevyhovuje, ale otehotnět...

Ucpaný nos škrábání v krku

Dobrý den, měl bych na vás dotaz. Už cca měsíc mám pocit drobné překážky v krku...

Vyšetření gastroskopie


Zarostlé chloupky v tříslech

Dobrý den, asi před rokem jsem si začala vytrhávat chloupky v intimních partiích,...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Bolesť semeníkov a podbruška

Dobrý deň. Chcel by som vás poprosiť o radu s nasledovným problémom. Trpím...

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?


Třezalka a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vliv třezalky na hormonální nitroděložní...

Ovlivnění účinku DALACIN C


Velice silne páleni konecniku


Popis EKG

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel byl na preventivní prohlídce vyšetření...

Adenom

Dobrý den, asi před rokem se mi udělala malá bulky těsně pod uchem, jelikož...

Velké nafouklé břicho

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám již několik let velké a nafouklé břicho....

Zvýšená hladina draslíku v krvi

Dobrý den pane doktore, na preventivní prohlídce mi byla zjištěná vysoká hladina...

Krev po stolici

Dobrý den, mám otázku na krev po stolici. Již třikrát se mi stalo, že po...

Přenos bakterie E-coli a Enterococcus

Dobrý den, lze tyto dvě bakterie přenést na partnera při pohlavním styku bez...

Alergie na Supracain

Dobrý den,obracím se na Vás ohledně problému alergie na anestetika Supracain.Byla...

Bolest nad obočím

Dobry den uz jednou jste mi poradili proto potrebuji jeste radu z bolesti co...

Problémy s trávením


Vaginální mykozy, bolest pochvy, trhání kůže v okolí pochvy

Dobrý den, už po několikáté mně trápí bolest pochvy a poševního vchodu, trhání...

Reklama