Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Taky to nechci zanedbat

Trávení Eduard 30.8.2018

Dobrý den. Obracím se na Vás s tímto problémem. Už řadu let mám neurčité potíže. Mám lehce zvýšenou teplotu, někdy studený pot. To se projevuje tím, že mám rozpálená varlata, třísla, pod paží a celkově cítím jako bych měl neustále horečku i když ji nemám. Taky mám často pocit žízně a sucho v krku. Jsem často unavený a to i když ráno vstávám. Vzhledem k tomu, že jsem mnoho let pravidelně pil alkohol hlavně pivo tak mám obavy z požkození jater - cirhozu nebo rakovinu jater či slinivky. Taky jsem asi prodělal v minulosti několik zánětů slinivky. V posledních letech jsem několikrát mluvil se svoji doktorkou o mých obavách z přetížení jater a chtěl jsem jít na CT břicha nebo magnetickou rezonanci, ale vždy mě poslala na ultrazvuk. Tam mě pokaždé řekli, že tam nic dramatického není vidět (na játrech) jenom drobné cysty. Taky chodím každý rok na rozbor krve vč. jaterních testů a cukru se stejným výsledkem, čili že je to v pořádku. Dokonce jsem byl u specialistky na játra a doktorka se podívala na testy a řekla mi také že není důvod chodit na magnet. A to mám lehce zvětšená játra a na břiše pavoukovité névy. Přestože se poslední roky snažím žít zdravě – skoro vůbec nepiju, téměř nejím maso a naopak hodně ovoce a zeleniny tak se to nezlepšuje spíš mám pocit, že se to zhoršuje. To že mi hřejí varlata je signál, že něco není v pořádku a udržuje moje obavy z vážného onemocnění. Chtěl bych jít na nějaké hloubkové vyšetření ale nevím jak a kam. S pojištovnou není problém - vše si platím (jsem samoplátce protože pracuji v zahraničí). Prosím poraďte mi co se se mnou děje nebo na koho se obrátit abych konečně věděl na čem jsem. Taky to nechci zanedbat a chci řešit jádro problému případně léčit se dokud je čas. Mnohokrát jsem u svých známých a kamarádů i mladšich viděl, že když se rakovina projeví natvrdo, že je dost často pozdě a to mi na klidu nepřidává. Je mi 54 let v.175cm a v. 78kg.
Děkuji za Vaši odpověď.

Eduard Matocha

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že by jste měl cirhózu, či nádor jater, či závažnější poškození slinivky z dlouholetého pití. Ultrazvuk a odběry krve, kde se kontrolují jatrní ukzatele a pankreatické enzýmy jsou zcela postačující metódou při diagnostice těchto onemocnění. Pokud by na UZ lékař pojal jakékoli podezřní na výše jmenované nemoci, pak by Vás určitě odeslal na další specializované zobrazení (CT, MR), či jaterní biopsii. Pokud i přes toto ujištění chcete komplexní vyšetření zaměřené na onkologickou prevenci mimo hrazení zdravotní pojišťovnou, pak by jsem Vás odkázala na soukromné zařízení či nadstandardní programy nemocnic a soukromých klinik, které tyto bylíčky za různé ceny přímo nabízí. Ku příkladu:
https://www.fnkv.cz/program-complex.php
https://www.eucpremium.cz/o-nas/individualni-lekarska-pece/komplexni-ambulantni-pece-na-vysoke-urovni
http://www.teamprevent.cz/cz/sluzby/nadstandarni_sluzby.html.
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Proč se mi nechce postavit penis?
Dobrý den ^^ chci se zeptat proč se mi nechce postavit...
Partnerka se mě vůbec nechce dotknout na přirození.
Dobrý den, chtěl bych se Vás prosím zeptat na následující...
Strach a neochota se léčit
Předešlý dotaz pro spojitost: můj přítel má hrozne...
Bolest v lýtku po nehodě
Dobrý den. Mám na vás dotaz. Před třemi týdny jsme...
Druhá osoba v mé duši
dobry den rad bych si snekym popovidal,,, pracuju a...
Bolesti
Dobrý den, chtěla bych požádat o pomoc. Nevím, už na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tachykaridie v těhotenství

Dobrý den pane doktore, jsem ve 28.týdnu těhotenství. Již před těhotenstvím...

Tak 3 měsíce mám stále vysoký systolický krevní tlak

Dobrý večer, léčím se již delší dobu (nevím již přesně kolik let), s vysokým...

Tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny,...

Tak jsem se rozhodla nemocnici žalovat

Dobry den, potrebovala bych poradit . Syn ktery ma 19 mesicu kopal do balonu...

Tak od cca 10 m přede mnou vidím vše už rozmazaněji.

Dobrý den, poslední cca 2-3 týdny pozoruji, že vidím hůře na dálku. Tak od...

Tak tady došlo nejspíše k omylu

MUDr. Zuzana Vejběrová není lékařka které patřila má reakce proto mám jen jedinou...

Tak začínám mít menší pochybnosti zda zatím není nějaká nemoc.

Dobrý den, na přelomu listopadu/prosince jsem dost upravil jídelníček. Přestal...

Také na toaletním papíře se objevuje jednou za čas jasně červená krev


Takoyashuova artritida

Dobrý den, sháním informaci o vzácné nemoci postihující ženy. U nás jsem ji...

Takze?

Takze je to normalni ze toto kluci zkouší v mládí mezi sebou?

Takže problémů se slezinou se obávám zbytečně?

Važená paní doktorko, takže problémů se slezinou se obávám zbytečně? To by...

Talaky v konečníku a bolesti v pravém boku

Dobrý den,mám takový problém.asi před 3 týdny mě zatlačilo a píchlo v místě...

Talcid a antikoncepce

Dobrý den, mohu bez obav užívat Talcid (na pálení žáhy, těžký žaludek atd.),...

Talk na hrudi, píchání u srdce

Dobry den. Mam takovy problem. Zacalo mi to tak pred 2mesici cca.. Stava...

Tamex family plus

Dobrý den jsem v 5 měsíci a přepadl mě průjem v lékárně mi doporučili tamex...

Tamoxifen

Dobrý den. Pročetl jsem poradnu a nenašel jsem ani podobnou odpověď na můj...

Tamoxifen

Dobrý den, 5/2007 segmentectomnia mammae 1.dx c.exenter.axiallae pro invasivní...

Tamoxifen?

Dobrý den ,jsem po ozařování a chemoterapii .Užívám Tamoxirin.Docela jsem po...

Tampon

Dobry den, chtěla jsem se Vás zeptat, zda muzu pouzívat tampon i kdyz mi je...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Rakovina tlusteho střeva

Chci se zeptat uz 3 mesice mam zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice,a...

Pravá noha

Dobry den, mam problem. Mam spatnou pravou nohu. Kdyz mam na prave noze botu,...

Dermatologické problémy

Dobrý deň, pred časom som si všimla že po tele sa mi robia drobné hnedé/červené...

Obrna nervu

Dobrý den, v listopadu 2017 jsem prodělal středně těžkou parézu lícního nervu....

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Zvýšená chuť na sex


Střídavá necitlivost na zevní straně stehna v levé a pravé noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím může být způsobené střídavá necitlivost...

Výrůstky na jazyku

Dobrý den. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Při kontrole zubů jsem narazil...

Vhodná antikoncepce

Dobrý den, bude mi 16 let a se svým "stálým partnerem" míváme poměrně...

Brnění končetin, bolesti hlavy, výpadky paměti

Dobrý den, prosím o radu, již nějaký čas, nevím přesně, jak dlouho, přibližně...

Popálenina nohy

Dobrý den ráda bych se zeptala před měsícem jsem si vylily na nohu horký olej,už...

Pálení chodidel


Menopauza

Dobrý den, jsem v menopauze ale porad menstruuji Dostavam to po mesici a nebo...

Zlomená kostrč, těhotenství a porod

Dobry den,pred asi 15 lety jsem si zlomila kostrc. Jelikoz pan doktor myslel...

Bolest zad nejasného původu

Dobry den, jiz jsem vam psal par tydnu zpatky, od te doby jsem vsak navstivil...

Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, již druhým rokem užívám hormonální antikoncepci, ale přemýšlím o...

Puchýře a pálení při močení

Dobrý den, byla jsem před pár dny v bazénu a poté mě začaly svědit malé i velké...

Brnění prstů a porucha ciltivosti


Vedlejší účinky Doxyhexal


Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Reklama
Zavřít