Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

TEsty na syfilis

Uši, nos, krk Eva 8.12.2019

Dobrý den, mám dotaz ohledně testů syfilis. Před 10 měs. U mně proběhl heterosexuální pohlavní styk, který jsem nepovažovala za rizikový. Nicméně se mi 10 dní po sexu vytvořil na vnějších genitáliích pupínek, který za 2 dny zmizel. Poté asi za další týden velký aft na horní přední dásni, který mizel snad přes týden a vyrážka trvající asi 14 dni na kolenou A měsíc po styku asi 3denní viroza podobná chřipce s poměrně výrzańmi bolestmi v krku bez zvětšení uzlin ani mandlí. Poté mi praskaly koutky a tvořili se záděrky, ještě nějakou dobu. V té chvíli jsem tomu nevěnovala pozornost, partnera jsem znala, vzala si B komplex a nic neřešila. Po půl roce od tohoto styku jsem ale otěhotněla a vytvořilo se mi asi v 5 tt. na genit. Několik svědivých, pálivých pupínků, které jsem považovala za genitální opar, který jsem nikdy před tím ale neměla a vzhledem k tomu, že jsem Byla v zahraničí, bohužel jsem nestihla jít k lékaři, potíže odezněly do týdne. V 10 tt. Jsem absolvovala klasický screening a poprosila toho partnera z ledna, aby také šel na testy. Mně dělal gynekolog stěry a také vše včetně screeningu syfilis negativní. Oba jsme měli pouze HSV 1,2 poz. Gynekolog mo nabral i TORCH a vyšla mi pozitivní Rubeola v IgG a EBV snad ve všech IgM i IgG. a hraniční borrelioza, která se ale konfirmací vyloučila. V referenční národní laboratoři pro syfilis udělali SPHA IgM, TPHA, TPPA, RPR vše neg. FTA-ABS hraniční, po druhém odběru neg. Chci se vás zeptat, zda je možné že by mě partner nakazil a a po 10 měs. Nám ani jednomu nezreagovaly testy a nebo se dle vás spíše bude jednat o paranoiu z mé strany a připisování všech běžných slizničních projevů, mnou vsugerované chorobě syfilis? Nyní obtíže žádné nemám. Nikdy jsem kromě mykózy žádný gyn problem neměla. Děkuji

Doplňující dotaz? To, že mi vyšly HSV 1,2 může snad znamenat i klasický opar na rtu. Já jsem totiž nikdy gen opar neměla. Až v souvislosti s celým příběhem, který jsem popisovala. Zajímalo by mě, zda je možné, aby byly testy neg a přesto jsem infekci prodělala??

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Evo, vzhledem k tomu, že jsou veškeré testy na syfilis negativní a máte pozitivní HSV 1,2, pak léze v oblasti genitálu lze připisovat výsevu genitálního oparu. Ostatní příznaky v dutině ústní rovněž nemají souvislost se syfilis, ale bude se jednat o běžné virové onemocnění. Není třeba se obávat.
S pozdravem
Dr.Fričová

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Vaše obtíže jsou nespecifické a nesvědčí pro syfilis. Zcela jistě jste zdravá.

Související dotazy

Syfilis, antibiotika, vliv na testy
Ráda bych přeformulovala dotaz #208424, pravděpodobně...
Testy na syfilis
Dobrý den, mám ještě doplňující otázku k dotazu #237935,...
Syfilis
Syfilis: Dobrý den, je tedy pravdou, že když člověk...
Krevní testy na pohlavní choroby
Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou...
Syfilis
Dobrý den, prosím o odpověď ohledně krevních testů...
Syfilis
Dobrý den, před 2,5 lety mě jeden muž dal francouzský...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Testy na rakovinu

Dobrý večer mám k Vám velkou prosbu dají se udělat nějaké testy jakou mám dispozici...

Testy na snášenlivost antikoncepce

Dobrý den, mám problémy při užívání antikoncepce. Již jsem vyzkoušela několik...

Testy na srážlivost krve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký test se dělají na srážlivost krve (zda...

Testy na srážlivost krve

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli předoperační vyšetření obsahují testy...

Testy na STD a antibiotik

Dobrý den, pane doktore. Rád bych se zeptal na několik věcí ohledně přenosu...

Testy na syfilis

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžou antibiotika Triprim (podávaná asi za týden...

Testy na syfilis

Dobry den chcel by som sa opytat brali mi krv na syfilis po 4roch mesiacov od...

Testy na syfilis

Dobrý den, z preventivních důvodů jsem si nechal udělat test na syfilis....

Testy na syfilis

dobrý den . ve 20 letech jsem byla těhotná, při prvních testech mi řekli že...

Testy na syfilis

po 6 týdnech od pohl. styku mi dělali na venerologii testy na syfilis byli negativní....

Testy na syfilis


Testy na syfilis a hepatitidu

Dobry den, mela jsem nechraneny pohl.styk s muzem o kterem nevim jeho zdravotni...

Testy na štítnou žlázu

Dobrý den paní doktorko. Nezlobte se ještě bych měl dotaz, ptal jsem se Vás...

Testy na trombofilní stavy

Dobrý den, jsem měsíc po vysazení Eliquisu (brala jsem na trombózu v lýtku)....

Testy na vaskulitidu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, o který druh testů se žádá v případě možné...

Testy na žilní trombozu

Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat jestli je možné během uživání HA...

Testy ohledne HA

Dobry den, potrebovala bych prosim poradit s mym problemem. Je mi 18 a chtela...

Testy otcovství

Dobrý den, už delší dobu mě trápí jedna věc...7.9 2019 sem měl nechráněny styk...

Testy pohl. chorob

Dobrý den, mám dotaz, jestli se lze preventivně otestovat na pohlavní choroby...

Testy pohl. chorob

Dobrý den, chci se zeptat, jestli mám být na lačno nebo nemusím, když se chystám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Konzumace syrového masa

Dobrý den, v sobotu jsem v restauraci snědla krůtí kapsu, až v polovině jídla...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, trápí mě stužkovitá(zúžená) stolice. Někdy výrazně, jindy téměř...

Píchání v pupíku

Dobrý den, jsem kluk a je mi 14 a mám někdy takové jakoby píchání v pupíku......

Trombotizované hemoroidy

Dobrý den, prosím. Vytvořil se mi trombotický hemeroid, krev jsem nepozoroval...

Suspektní arytmie


Zatmění před očima

Dobrý den, je mi 14. Měřím 171 cm a vážím 65 kg. Když se rychle zvednu třeba...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Boule pod pantem čelisti

Dobrý den, Je mi 21 let. Již před delší dobou jsem si všiml, že na celé pravé...

Srůsty

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se dají poznat srůsty v podbřišku? Mám...

Hlen v moči

Dobrý den, dnes jsem na veřejné toaletě zjistil ze na toaletním papíře (davam...

Sýta bronchovaskulárna kresba - pretrvávajúci kašel

Dobry den, chcela by som sa spytat na vysledok RTG vysetrenia, co to znamena:...

POcit kyselosti v ústech

Dobrý den Poslední dobou mně trápí bílé skvrny,které mám na jazyku,především...

Pupínky v oblasti penisu a varlat


Xorimax, sport a doba užívání

Dobrý den, uz asi 3 dny jsem nachlazená a poslední den se k tomu přidala velka...

Tetanus

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně očkování proti tetanu. Dozvěděl jsem se,...

Lumbalgie a lumbofemorální syndrom

Dobrý den, po prudkem zastaveni mi luplo s vyraznou bolesti v pateři, od...

"pokašlávání - něco v krku"

Dobrý den paní doktorko, mám čtyřletou holčičku, která již od července jakoby...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Kouření a slinivka

Dobrý den, pane Doktore. Moc Vám děkuji za odpověď a samozřejmě ji budu respektovat....

Ventrolistéza L4


Reklama