Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tyreotoxikoza

Endokrinologie Iveta 14.4.2017

Dobrý den, chci se zeptat zda je léčba Thyreotoxikozy v pořádku: lečím se od listopadu 2016, 27.1. Ft4 9,78, TSH 0,191 snížená dávka Thyrozolu na 1denně. 22.2. Ft4 22,88, TSH 0,01 zhoršení obtíží, zvýšení dávky na 2 denně. 13.3. Ft4 16,47, TSH mensi nez 0.01, potíže stále přetrvávaly, zvýšení dávky na 3 denně. 29.3. Ft4 8,60, TSH 0,029, dávka 3 denně. Od poslední návštěvy mám ale pocit jestli se mi stitna zlaza neutlumila moc...mám zimnice, motám se a jsem šíleně unavená. Před měsícem jsem měla spíše pocity horka, a zle mi bylo tak nějak všeobecně... také mi šíleně padají vlasy a nehty mám měkké a třepivé. Navíc jsem přibrala 6 kg za cca měsíc. Soustředění na 0, špatně usínam a brzo se budím. Už si připadám jako hypochondr. Jsem stále na neschopence a zatím se mi stav nejlepší. Jak dlouho je možná při mojí diagnóze pracovní neschopnost a nebylo by vhodnější stitnou zlazu celou odoperovat? Děkuji za odpověď. Iveta

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Iveto, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku endokrinologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, léčba thyreotoxikozy musí být individualizovaná a změny medikace podle aktuální situace jsou běžné. Při postupu je však i důležitá etiologie onemocnění (rozhoduje o nutnosti radikálnější léčby). Zcela obecně lze říci, že je výhodné dávky Thyrozolu držet již od začátku spíše vyšší (například 3 tablety denně). Při tom se pak často stává, že je "utlumena příliš", což je víceméně chtěný efekt a k medikaci Thyrozolu lze přechodně podávat i hormon štítné žlázy v tabletě, aby jste neměla příznaky snížené funkce štítné žlázy -zimomřivost, únava, přibírání na váze. Až důvod toxikozy odezní (u GB toxikozy je to například i pokles protilátek "TRAK"), je možné dávky Thyrozolu snižovat. Operační řešení je indikováno především podle etiologie, opět tedy obecně: pokud je léčba Thyrozolem do 3 let neúspěšná, jen operační řešení na místě. Pracovní neschopnost se odvíjí od úspěšnosti léčby a vašich potíží.
S pozdravem Dr.Jandíková

Související dotazy

Tyreotoxikoza
Dobrý den,ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již...
Tyreotoxikóza
Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let...
Tyreotoxikóza
Dobrý den. Má matka (71 let) se léčí se štítnou žlázou...
Treotoxikóza
Dobrý den, poprosím Vás o Váš názor a radu na mé zdravotní...
Tyreotoxikóza
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, abych měla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tyreoditida a chlorella

Dobrý den, již jsem vám psala ohledně zvýšení protilátek TPO a TG. Někde jsem...

Tyreoiditida a kojeni

Dobry den, mam 7 mesicniho chlapecka a plne ho kojim. Teprve tento tyden mi...

Tyreoitida


Tyreopatie


Tyreotoxická krize, účinek léků


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikóza

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného stavu. Mám 27...

Tyreotoxikoza


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza a IDDM I. s IP


Tyreotoxikóza NS


Tyreotoxikóza s toxickou mnohauzlovou strumou


Tyreotoxikoza, psychika,spavost


Tyrosin a opalování


Tysabrin nebo Gilenya


Tyteotoxikoza


TZhodnocení mého zdravotního stavu

Dobrý den. Před sedmi lety jsem podstoupil již třetí operaci meziobratlové...

Tzv. "dívčí kolena"


Tzv. kapičky rozkoše

Dobry den. Chci se zeptat jestli je nejake riziko otehotneni z tzv. kapicky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina obratle

dobrý den, měl sem autonehodu a zlomil sem si při tom první dva krční obratle,...

Loupani kuze na genitaliich

Dobrý den, již druhy den mam suchou kůži na genitáliích. Ted se mě začala...

Pupínky kůže varlat a penisu


Zvracení, barva zvratků

Dobry den, byl jsem pred rokem na gastroskopii a nic mi nenasli jelikoz sem...

Bolest ucha

Dobrý den, mám problémy s bolestí pravého ucha a bolesti v krku. Před týdnem...

Střídání průjmu a zácpy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co přesně znamená střídání průjmu a zácpy?...

Bolest nohy zezadu kolene

Dobrý den, prosím Vás, asi 14 dní mě bolí noha zezadu kolene,bolest se šíří...

Bolest ucha


Zlomenina hrudního obratle

Dobrý den chtěla bych se zeptat na zlomeninu trnového výběžku th12. 20.12. jsem...

Naražená čelist


Beru Macmiror complex

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru Macmiror complex 500 a zároveň s přítelem...

Bolesti břicha


Krvácení při ejakulaci a defekaci

Dobrý den, je mi 14 a občas při masturbaci vystříknu sperma i s krví, je to...

Bolestivá bulka u konečníku

Dobrý den, asi před týdnem se mi vytvořila u konečníku tvrdá bulka, po několika...

Úraz ruky

Dobrý den, včera ráno jsem při hádce udeřil do zdi. Během dne mě bolely klouby...

Výpadek zorného pole

Dobrý den, chci se zeptat na jeden stav, který u mě nastal. Často se mi stává,...

Zlomenina obratle a rehabilitace

Dobrý večer, máme podobný problém jako jsem nalezla zde v poradně. 94-letá babička...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Bolest pod kolenem


Bolest břicha


Reklama