Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tyreotoxikóza NS

Endokrinologie Jana014 18.2.2016

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat zda je v pořádku dávkování THYROZOLU 2x1 v případě, že teď mám nyní hodnoty TSH 9,59 T3V 3,4, T4V 7,2. Před 2 měsíci jsem měla hodnoty TSH 0,00 T3V 5,6 T4V 15,4 a brala jsem ho 3x2 a pak 2x1. Připadá mi totiž velký skok za dva měsíce na hodnotu TSH 9,59 ....nemyslíte, že bych mohla brát už jen jeden prášek denně? Všechny moje obtíže po 3 měsících léčby vymizely, jediné co mám je 6 kg navíc a pálení očí. Dále prosím o info, jestli by bylo možné v tomto stavu otěhotnět a postupně se nemoci úplně zbavit? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Jano014, nadměrné dávkování thiamazolu může vést k subklinické nebo klinické hypotyreóze a k růstu štítné žlázy v důsledku zvýšení hladiny TSH. Dávka thiamazolu má být proto snížena ihned po dosažení eutyreózy a, je-li potřeba, má být podáván levothyroxin. Těhotenství má obecně pozitivní účinek na hypertyreózu. Nicméně je často vyžadována léčba hypertyreózy, zvláště v prvních měsících těhotenství. Neléčená hypertyreóza během těhotenství může vést k závažným komplikacím, jako je předčasný porod a malformace. Hypotyreóza indukovaná léčbou nevhodnými dávkami thiamazolu však také souvisí s tendencí k potratu. Protože embryotoxické účinky nelze úplně vyloučit, musí být Thyrozol podáván v těhotenství pouze po přísném vyhodnocení přínosu a rizika a pouze v nejnižší stále účinné dávce bez dalšího podávání hormonů štítné žlázy. Doporučuji Vám konzultovat další postup s Vaším endokrinologem. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Tyreotoxikoza
Dobrý den,ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již...
Tyreotoxikóza
Ráda bych Vás touto cestou poprosila o radu.Již 5 let...
Tyreotoxikoza
Dobrý den, chci se zeptat zda je léčba Thyreotoxikozy...
Tyreotoxikóza
Dobrý den. Má matka (71 let) se léčí se štítnou žlázou...
Treotoxikóza
Dobrý den, poprosím Vás o Váš názor a radu na mé zdravotní...
Porucha metabolizmu lipoproteinů NS
Vážení, při běžném laboratorního vyšetření mi v Centrum...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tyreoitida


Tyreopatie


Tyreotoxická krize, účinek léků


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikóza

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného stavu. Mám 27...

Tyreotoxikoza


Tyreotoxikóza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza


Tyreotoxikoza a IDDM I. s IP


Tyreotoxikóza s toxickou mnohauzlovou strumou


Tyreotoxikoza, psychika,spavost


Tyrosin a opalování


Tysabrin nebo Gilenya


Tyteotoxikoza


TZhodnocení mého zdravotního stavu

Dobrý den. Před sedmi lety jsem podstoupil již třetí operaci meziobratlové...

Tzv. "dívčí kolena"


Tzv. kapičky rozkoše

Dobry den. Chci se zeptat jestli je nejake riziko otehotneni z tzv. kapicky...

Tzv. zadní rýma

Už více než dva roky cítím tlak těsně nad kořenem nosu a až na malé výjimky...

Tzv. zlomenina penisu

při sexu si na mě žena neopatrně dosedla a poté při každém stopoření údu se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zastavení silného krvácení při menstruaci

Dobrý den, vážený pane doktore, minulý měsíc mi můj gynekolog zavedl nitroděložní...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, 27.3.2020 jsem psal dotaz : "koncem ledna jsem začal mít problémy...

Přeočkování proti klíšťové encefalitidě po 6ti letech

Dobrý večer, chtěla bych se nechat přeočkovat proti klíšťové encefalitidě. V...

Bolest v krku


Nežit nebo hluboký vřed?

Dobrý den paní doktorko, rád bych věděl co se mi v poslední době děje. V oblasti...

Boule kolem kolečníku


Co na ospalky?

Dobrý den , mám stálý problém s ospalky který jsem zatim nějak neřešil nyní...

Studená levá noha

Trápí mě neustálý pocit studené nohy. Hlavně kotník a koleno. Bez ponožky na...

Zvýšená teplota k večeru

Dobrý den, Mám dotaz ohledně teploty. Zhruba před půl rokem jsem si všiml,...

Vykašlávání hlenu s krví

Dobrý den, Chtěl bych se vás zeptat.. Jednoho dne v pátek měl kamarád oslavu...

Zácpa po Sorbiferu a černá stolice

Dobrý den, dostala jsem po operaci Sorbifer dirules. Brala jsem ho 7 dní. Musela...

Zvýšené jaterní testy . ALT

Dobrý den, z běžných preventivních testů mi vyšlo, že mám hodnotu ALT- 1.25...

Bolest očního oblouku

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Asi týdne mám drobný problém s očima. Občas...

Mnohočetné postižení páteře

Dobrý den, Po několika letech návštěv JUDr. neuroložky s bolestmi nohou mne...

Cysta na slinivce

Dobrý den, chci se poradit s nálezem na sonu: Pankreas v oblasti hlavy šíře...

Prosím o vysvětlení RTG plic/srdce

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto výsledku (viz níže) s možnými diagnózami....

Fraktura hlavičky radia

Dobrý den! Před 14-ti dny jsem upadla a zlomila si hlavičku radia na pravé...

Bulka v uchu

Dobrý den, chci se zeptat našla jsem si malou bulku v uchu může to znamenat...

Dráždivý tračník

Dobrý den, chci Vás požádat o konzultaci. Trpím průjmy, které se objevují téměř...

Chrapot

Dobrý den, už několik týdnů mě trápí chrapot (konkrétně to budou určitě alespoň...

Reklama