Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Únava po užívání antidepresiv

Psychiatrie Lucie 11.12.2019

Dobrý den chtěla bych se zeptat : od 29.11 užívám na doporučení praktického lékaře Sertralin aktavis . Potíže syndrom tavicího tračníku, psychosomaticke, Prvních 8 dní .025 poté 0.50 . Dnes to bude 14 dní celkového užívání. K tomu mám případně brát Neurol 0.25 na noc. Jsem po nich děsně unavená , bez energie , nejhorší jsou rána a dopoledne, nechuť k jídlu - zvedá se mi žaludek. Teď jsem ještě nastydlá viróza rýma, kašel - jak si mohu pomoci. ? Mudr zmínil Pinosol kapky do nosu , Stoptusim kapky na kašel. Prosím kdy by mělo dojít k zlepšení těch všech příznaků. Potřebuji už také fungovat jako maminka.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Lucie.
Nástup účinku léků ze skupiny SSRI jako je Sertralin je 2-3 týdny. Nicméně potíže stran nechutenství bývají jen prvních pár dní po nasazení. Vaše příznaky mohou být způsobeny nedostatečným nástupem účinku a taktéž probíhající virózou. Váš dotaz přeposílám specialistovi, zda doporučuje dávku Sertralinu ponechat nebo snížit. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Pěkný den a hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den myslíte asi sertralin od firmy actavis na syndrom "trávicího tračníku" indikací této terapie jsou úzkostné a depresivní syndromy symptomatika psychosomatická může být uvedeno sekundárně. terapeutická dávka je individuální 50-200 mg nižší je jen udržovací, dávkování 0,25 a 0,5 mg se bude týdat spíše alprazolamu (firmeně neurol jak píšete) jak vám psala paní doktorka lék učinuje vva za 2-3 týdny, nežádoucí účinky gastrointestinální jsou mírné a v po čátku terapie. Přechodná viróza může maskovat efekt terapie a způsobit falešné "vedlejší účinky.
s pozdravem
mUDr. MirosLAV sEKOT
psychiatr

Související dotazy

Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva a byliny
Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Únava po očkování proti infekci covid-19

Dobrý den, prosím o radu dne 19.6. jsem byl na druhé dávce očkování covid vakcínou...

Únava po operaci

Dobry den ,jsem 3 měsice po transseptalni punkci srdce a od te doby jsem unavena.před...

Únava po operaci

Dobrý den, před rokem jsem měla operaci krční páteře (výhřez mezi 5/6 obratlem)...

Únava po plicní embolii

před rokem jsem prodělala tromozu a embolii plic,od té doby jsem stále unavená,doktor...

Únava po porodu

Dobrý den, jsem 7 týdnů po porodu císařským řezem, v posledních 14 dnech jsem...

Únava po prodělaných angínách a mononukleóze

Dobrý den píši ohledně své dcery je ji 19 let měla 3 angíny v jednom roce, gynekologické...

Únava po ránu a večer, nevolnost při jídle, nechutenství

Dobrý den! Potřeboval bych poradit. Mám výše napsané problémy, zejména mě trápi...

Únava po slabé mononukleóze

Dobrý den,promiňte,že vám znovu píšu. Abych shrnul celý můj proces nemoci:Paní...

Únava po slabé mononukleóze

Dobrý den,promiňte,že vám znovu píšu. Abych shrnul celý můj proces nemoci:Paní...

Únava po stanování.

Dobrý den, srdečně Vás zdravím a chci se zeptat. Je mi 54 let, 182/115 kg,...

Únava po vyšetřeních

Dcera, 3 roky, absolvovala vysetreni na magneticke rezonanci v narkoze a nasledne...

Únava před radiojodem

Dobrý den, byla jsem na operaci štítné žlázy. Bohužel mi zjistili zhoubný nádor....

Únava při biologické léčbě RS

Dobrý den. Jsem nemocná s RS od ledna 2016. Mám biologickou léčbu, denně tablety....

Únava při nižší funkce štítné žlázy

Dobrý den, mám potíže,které asi s velkou pravděpodobností souvisí se štítnou...

Únava při SLE

Dobrý den, trpím již téměř 13 let nemocí SLE. Beru po celou dobu kortikoidy,...

Únava ruky při používání PC

Zdravím, Mám poměrně nepříjemný problém. Zabývám se trochu profesionálnějším...

Únava téměř 2 roky po mononukleóze

Dobrý den, před téměř dvěmi lety jsem pravděpodobně prodělal mononukleózu (píši...

Únava u dítěte

Dobrý den, prosím Vás o radu, můj tříletý syn je poslední dobou "nějaký divný"....

Únava v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné na začátku těhotenství bojovat...

Únava v těhotenství a po jeho ukončení

Dobrý den, chtěla jsem vás požádat o radu. Trápí mě únava/neodstatek energie....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Používání koňské masti v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19 týdnu těhotenství, ještě stále v 2 trimestu. Postihla mě...

Panenská blána


Karpální tunel

Dobrý den před rokem mi bylo sděleno,že mám syndrom karpálního tunelu středně...

Hypodenzní ložisko


Nadýmání, pocit plnosti

Dobrý den, již půl roku mě trápí pocit plnosti a nafouklého břicha, je jedno...

Časté virózy a pálení v nosohltanu

Dobrý den, několik let mám problém s virózami a problémy v nosohltanu. Začne...

Při pravidelném brání antikoncepce vychází menstruace dvakrát v měsíci.


Suchost pochvy po užívání antibiotik

Dobrý den, dlouhodně jsem brala ATB na zánět močových cest (nejprave ciplox...

Časté nucení na stolici.

Dobrý den, v posledních dnech mám neustálé nucení vyměšování konečníkem, denně...

Chronický zánět žaludku

Dobrý den, zhruba před půl rokem mi byl zjištěn Helicobacter Pylori a s ním...

Úraz ucha


Zapomenutá antikoncepce

Pozdější antikoncepce. Dobrý den, beru antikoncepci jangee a prášek jsem si...

Neprokrvená ruka

Dobrý den , vše začalo před dvěmi měsíci , jednou v noci jsem se probudila...

Fialová skvrna na penisu

Dobrý den na penisu pol kůží se mi udělala fialová skvrna a nahmatal jsem malou...

Horké tváře a uši


Naštípnutá vřetenní kost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné při diagnóze subperiostání...

Slano v ústech


Červené pálivé fleky v obličeji

Dobrý den, mívám zarudlé fleky v obličeji které velmi svědí až pálí,nejčastěji...

Praskající sliznice v nose

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí praskající sliznice v nose na spodní části...

Pálivé červené fleky na kůži

Dobrý den, mám na nohou břichu a čele červené fleky a pálí mě. Je to podobné...

Reklama