Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vliv podvýživy v minulosti na plodnost a poruchu cyklu

Mariana . 7.1.2016 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na otázku, která mě již nějakou dobu trápí a nikde na internetu jsem nenašla uspokojivou odpověď. Ve svých 15 letech jsem onemocněla Myasthenia Gravis. Protože trvalo několik měsíců, než se na onemocnění přišlo, velmi jsem zhubla (BMI 14,8) a ztratila menstruaci (resp. chodila jednou za 3 měsíce nebo vůbec). Pubertu jsem měla ve 14 letech a do onemocnění (a zhubnutí) jsem měla menstruaci pravidelnou už od počátku - co 32 dní. Po zjištění diagnózy jsem byla na hormonální podpoře (Provera) a od 19 let jsem brala hormonální antikoncepci. Váha se mi srovnala až po několika měsících od zahájení léčby Myasthenie a váha se ustálila na lehčí podváhu BMI 17,7 až 18,8 a tento stav podváhy trval dalších 5 let. (Nutno podotknout, že s jsem vždy měla potíže přibrat a měla lehkou podváhu i před začátkem puberty) Nyní jsem vysadila antikoncepci (chtěla bych otěhotnět) a menstruace nepřichází (jednou přišla jen po injekci Agolutinu). Brzy tomu budou 3 měsíce od vysazení. Vždycky jsem si myslela, že příčinou mé poruchy byla tehdejší podváha a že se po přibrání na normální váhu cyklus vrátí k původnímu stavu před onemocněním. Nyní mám 6 let váhu v normě. Myasthenia by na to neměla mít vliv, jsem několik měsíců v remisi bez kortikoidů a imunosupresiv (beru pouze Mestinon, který na cyklus vliv nemá). Takže mě logicky napadá, jestli na současný problém nemůže mít vliv dřívější podváha a pokud ano, jaké jsou možnosti řešení? Děkuji za odpověď, Mariana

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Dřívější podváha by na nynější cyklus neměla mít vliv, bylo by vhodné vyšetření hormonálních hladin a podle výsledku zvolit další postup. Příjemný den

Související dotazy

Má vakcína proti žloutence vliv na opoždění menstruačního cyklu?
Dobrý den, byla jsem očkována první dávkou TWINRIX...
Poruchy menstruačního cyklu
Endokrinologie. Dobrý den, ráda bych si nechala udělat...
Vliv na plodnost
Dobrý den, s přítelem plánujeme rodinu, již osmý měsíc...
Vliv Diclofenacu na plodnost
Dobrý den , může mít dlouhodobé (cca 5 let) používání...
Neplodnost
Dobrý den, již více než rok toužíme s manželem po...
Léčba štítné žlázy při neplodnosti
Dobrý den chtěla bych se zeptat na názor. Již rok se...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv nízkosacharidové diety na účinnost antikoncepce


Vliv ockovani na miminko?


Vliv očkování na dítě


Vliv Ofloxinu na účinnost HA


Vliv operace na otěhotnění


Vliv ozařování


Vliv penicilinového antibiotika na hormonální antikoncepci Logest


Vliv pivní koupele na plod v 1.trimestru


Vliv plísní v potravě v prvním trimestru těhotenství


Vliv podmínek při vyšetření na výsledek EEG


Vliv porodu na vývoj miminka


Vliv posilování na zdraví růst


Vliv potravin na léky


Vliv používání Jaru na zdraví člověka


Vliv prasklé cysty na otěhotnění


Vliv prodělané tbc na růst dětí

Dobrý den. Prosím, zajímalo by mě, zda může nějak ovlivnit( prodělaná a vyléčená...

Vliv Provery na těhotenství

Dobrý den, 2 roky užívám Proveru 5 mg (na srovnání cyklu, nikoli antikoncepci;...

Vliv průjmu na antikoncepci

Dobrý den. Poslední týden mám problém s průjmem - není akutní, na toaletu...

Vliv přípravku Fenofix na ředění krve

Dobrý den, mám před dlouhou cestou letadlem (12 hod). Mám zvýšený cholesterol...

Vliv rakoviny na alergii

Vážená paní doktorko, mám asi dost neobvyklý dotaz. Na jaře mně byla po poměrně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×