Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zhubl během měsíce 13 kg a má hodně vysokou hodnotu eozinofilních segmentů

Hematologie Helena 20.7.2018

Dobrý den , manžel má druhý měsíc problém , který se zatím nedaří objasnit- zhubl během měsíce 13 kg a má hodně vysokou hodnotu eozinofilní segment- hodnota byla před užíváním 5 bal ATB cipox 500 hodnota 0,37 a po doužívání ATB hodnota neklesá . nyní 0,46 , dostal i antiparazita vermox 2 bal. ve 3 periodách na užívání ale bez úspěchu. Stolice nejeví známky parazitů, nicméně stolici má hodně světlou až žlutou- před kontrolou lékaře měl problémy- po užití i malého množství alkoholu silná bolest kloubů resp celých paží . Toto se projevovalo i při fyzické zátěži- sportu. Bolest ustoupila až po požití 2 ibalginů. Nyní se sportu nevěnuje při léčbě a alkohol nepožívá- potíže bolestivé vymizely, váha se drží ale krevní testy stále špatné . Nenapadá Vás něco prosím ? Paní doktorka ještě zkouší hematologii a rtg plic . Na žaludek vyšetření absolvoval. Manželovi je 48 let , alkoholik není- denně řídí - jezdí po celé rep., netahá těžké věci- je obch.manažer a je nekuřák. Sportuje . přikládám výsledky posledního krev. vyšetření .Děkuji - paní doktorka je šikovná ale říkám si každý lékař se ve své praxi setká s jiným případem- třeba vás něco taky napadne co by mohla být příčina ... Doplnění informací: děkuji Vám moc za odpověď . Stolici manžel přinesl jen jednou , více nepožadovali
a sono břicha absolvoval na začátku léčby - před podáním léků.
Sono bylo v pořádku- vložím Vám náhled. Měl zětšená játra ale následné jaterní testy pry v pořádku.
Manžel v dětství prodělal těžkou žloutenku. Tchyně říkala že byl 14 dní na kapačkách- tak jestli
to mohlo být z toho ? Nevím.... Manžel si alespon bral ostropestřec a začal dietněji jíst . Kila ale už nešla dolu.
No jsem z toho už docela nervozní , protože on sám je dost unavený a cítí že není v pořádku .
žaludek vyšetřovali tou hadicí a brali nějaký vzorek.- tam vše v pořádku .

co se alkoholu týká.-Manžel měl rád víno . ale nesnese ted ani hlt ani třeba pivo po obědě- začal mít vždy ty velké bolesti
prý hodně nesnesitelné a do toho průjem a na zvracení . Myslela jsem že to mohlo být těmi zvětšenými játry.
Nevím co dělat už. Uvidí ještě co na té hematologii- ještě mu brali dnes krev ve fakult. nemocnici v Olomouci. Tam jezdí 1x ročně
na kontroly- má odebranou štítnou žlázu- je tam pan docent Fryšák
třeba ho něco taky napadne- příští týden jede na konzultaci ohledně výsledků krve .

tady ve zprávě čtu že paní obvodní lékařka tyto výsledky - první výsledky konzultovala s prim Mudr Bařinkou
tady v Kroměříži na infekčním a došli k závěru že se jedná asi o parazity a nasadili ten vermox ten nasadili 21.5.2018
20.6. 2018 pak nasadila ten ciplox.
Kdyby Vás ještě něco napadlo prosím. .. Manžel absolvuje ted ten rtg plic a hematoligii. a uvidíme.
Děkuji Vám za Váš čas .

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, já musím v první řadě říct, že mně zaráží množství antibiotik a antiparazitik, které byly nasazeny a užívaný (5 balení Ciploxu 500mg a 2 balení Veromxu) bez jednoznačné indikace? Píšete, že stolice nejeví známky parazitů, to předpokládám znamená, že stolice byla odebrána 3 x obden a bylo provedeno řádné parazitologické vyšetření, byl proveden stěr z konečníku, bylo provedeno testování na krvácení do stolice? Vzhledem k hubnutí (nepopisujete žádné jiné trávicí potíže) bylo provedeno ultrazvukové vyšetření břicha, kromě gastroskopie případně kolonoskopie? Vyšší eozinofily bývají u alergiků, co by mohlo odpovídat i popisovaným bolestem po požití alkoholu. Z mého pohledu je varovným signálem vysoký celkový počet bílých krvinek a necílený váhový úbytek 13 kg. Kromě komplexního fyzikálního vyšetření, vyšetření lymfatických uzlin, UZ břicha, rtg srdce a plic, vzhledem k přetrvávajícímu vysokému počtu bílých krvinek určitě hematologické vyšetření. Určitě by mně zajímalo i CRP, sedimentace k posouzení zánětlivé aktivity v těle, stav chrupu u manžela atd. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Kaššovicová


Dobrý den,

děkuji za zajímavý dotaz. Eosinofilie je vždy velkým diagnostickým oříškem, se kterým se setkáváme celkem málokdy.
Moc nerozumím výsledku odběru krve - diferenciál leukocytů (rozpočet bílých krvinek) tam je uveden 2x s jinými hodnotami, nicméně obě hodnoty eosinofilů ukazují, že jsou extrémně vysoké. (hodnota absolutní nad 5,0giga/l - spočítá se to z celkového počtu leukocytů 15,6giga/l krát 0,46 - to je přes 7giga/l). Takto vysoké už by paraziti spíše neudělali.
(pamatuji si dva pacienty s takto extrémními hodnotami, oba měli nějakou těžkou infekci a dlouho (několik měsíců) se z toho dostávali, ale upravilo se vše do původního stavu samo, bez léčby. Jen byli tak hrozně unavení, že jen odpočívali.)

Na hematologii sesumírují všechny dosavadní výsledky sono a RTG, možná provedou ještě CT, pokud se jim něco nebude zdát. Provedou podrobné vyšetření z krve (i třeba bílkoviny, protilátky, štítná žláza...). A předpokládám, že pokud budou tyto eosinofily stále takto vysoké, tak provedou odběr kostní dřeně,

Ostropestřec, dietní strava, bez alkoholu a zbytečných tuků je správná cesta. Ještě odpočívat.

Takhle na dálku je obtížné cokoliv radit. Zvlášt s takovým diagnostickým oříškem jako je eosinofilie.

Přeji manželovi brzké uzdravení.
VK

Související dotazy

Ztráta 3kg během měsíce
Dobrý den, od Prosince jsem zhubla cca 3kg a nevím...
Za cca 2 měsíce zhubl 7 kg
Dobrý den, měl jsem hodně stresové období ke konci...
Hodnoty EMG - je možné zhoršení během měsíce?
Dobrý den. V práci při roční preventivní prohlídce...
Hubnutí a doplňky potravy
Dobrý den, Rád bych se zeptal na doplněk stravy...
Hubnutí
Dobry den, je mi 27 let mam 3 deti pribrala jsem 30...
Jak zhubnout
dobry den...mam 16 let, merim 178 cm a vazim 80 kg...chtel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhruba před měsícem mně zabolelo v konečníku

Dobrý den prosím o pomoc,potřebuji bud proktologickou nebo psichyckou pomoc.Zhuba...

Zhruba před týdnem se mi na žaludu objevily malé červené skvrny

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi na žaludu objevily malé červené skvrny....

Zhruba půl roku mě trápí zvláštní bolesti a tlaky končetin

Dobrý den, zhruba půl roku mě trápí zvláštní bolesti a tlaky končetin. Jedná...

Zhruba rok v kuse mě trápil hlen ve stolici

Hezký den, zhruba rok v kuse mě trápil hlen ve stolici (1x s trochou krve),...

Zhruba tři měsíce mám menší problémy s tlakem, možná i lehkou bolestí v oblasti třísla a horní části stehna

Dobrý den, už zhruba tři měsíce mám menší problémy s tlakem, možná i lehkou...

Zhruba týden jsem začal sledovat obtíže se svou levou rukou

Dobry den, zhruba tyden jsem zacal sledovat obtize se svou levou rukou. Prvne...

Zhruba v polovině cyklu jsem velmi slabě krvácela

Dobrý den, Zhruba v polovině cyklu jsem velmi slabě krvácela (spíše špinila)...

Zhrubělá prsní žláza

Dobrý den, minulý rok mě začali trápit bolesti prsu - prohlédla jsem se a ikdyž...

Zhrubění a bolest jazyka

Dobrý den, na levé straně jazyka se mi asi 3 týdny zpátky udělalo cosi, co...

Zhrublá kůže

Dobrý den, v místě pod prsy a částečně na žebrech mám takovou zhrublou kůži...

Zhubl jsem 3 kila za 3 týdny.

Dobrý den, nedá mi to, chci se zeptat. Zhubl jsem 3 kila za 3 týdny. Před 2...

Zhubla jsem

Dobrý den. V únoru letošního roku mi lékař vyměnil Betalok za Isoptin (Betalok...

Zhubnout

Dobrý den. Už hodně dlouho sním o krásných štíhlích a svalnatě pevných postavách...

Zhubnout ?

Dobrý den, mám dotaz, měl bych podle přiložených fotografií podle vás zhubnout...

Zhubnutí

Dobrý den, potřebovala bych radu, jak správně zhubnout. Lidé říkají, že stačí...

Zhubnutí a zpěvnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mé pravidelné návštěvy v posilovně...

Zhubnutí bříška

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké cviky jsou nejlepší na zhubnutí bříška,...

Zhubnutí o 13 kil za tři měsíce

Dobrý den, v poslední době jsem velmi zhubla, aniž bych to plánovala. Chci...

Zhubnutí v důsledku práce

Dobrý den, v rozmezí cca 3 měsíců jsem zhubl z původních 93kg na 82kg aniž...

Zhuštěna tkáň penisu na pravé straně

Mám problém se svým penisem přibližně o letních prázdninách jsem měl pohlavní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět moč. měchýře

Dobrý den, je mi 15 let a už asi měsíc pozoruji, že po vymočení, i když mám...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Průjem a bolest břicha pod levým žebrem

Dobrý den. 1-2 den jsem měl světle žlutou stolici. 3-4 den přešla stolice v...

Plíseň meziprstí

Dobrý den.manzel ma toto mezi prsty.Je to plisen?co na to ma prosim pouzit?Dekuji

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

Vysoké GGT

Dobrý den byl jsem na jaternich testech mírně zvýšené hodnoty kromě ggt to...

Bolesti žaludku


Bolest hlavy po lumbální punkci

Dobrý den, na MRI mozku jsem měla vícečetná ložiska, a proto mě neurolog poslal...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Antibiotika a antikoncepce

Dobry den, uzivala jsem xorimax 500 na 10 dni, ale 5 den uzivani jsem mela nechraneny...

Borelioza


Bolest a křeče v žaludku po banánu

Dobrý den, už od mala mám hrozně ráda banány a jedla jsem je poměrně často....

Duracef

Dobrý den, četla jsem vaši odpověď na dotaz zda antibiotika Duracef ovlivňují...

Chlamydie

Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno jsem se léčil s Chlamydii...

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Neštovice a očkování


Pregnyl

Dobry den, od puberty trpim na fybroadenomy v prsu. Z duvodu komplikaci pri...

Léčba antibiotiky


Stav po trhání zubů


Pocit na zvracení po jídle


Reklama
Zavřít