Achillova šlacha

Dobrý den ,vloni v srpnu jsem špatně došlápla na schodech a bolela mě achillovka,šla jsem k lékaři ,který mi doporučil 14 dni na nohu nešlapat,stříkat si to prontoflexem,ledovat a bandážovat.A pokud to po těch 14 dnech nepřestane,tak ať přijdu na kontrolu a udělají mi ultrazvuk.Noha po 10 dnech přestala bolet a byla vpořádku.Takze jsem na kontrolu nesla.Před 3 dny mě při běhu opět začala bolet a den od dne je to horší.Při delším sezení (ve škole) me noha hrozne brní,v noci me do lýtka chytají hrozne křeče a po ránu nemohu na nohu vůbec doslapnou (bolí me i pata i cele lýtko).Snazim se nohu moc ne zatěžovat,přestala jsem běhat a opět ji leduji a stříkám prontoflexem.Myslite ze to stačí a přejde to samo nebo mam jít k lékaři ? A co by to mohlo byt ? A jak dlouho to bude trvat ? Potřebuji byt co nejdříve v pořádku.Předem Dějuji moc za odpověď Veronika

Odpověď odborníka:

Záleží na místě bolestivosti Achillovy šlachy, Dosti často se v mladém věku jedná o tendinozu, změny po přetížení šlachy, často i v místě, kde se šlacha přibližuje patní kosti. Již bych neváhal a absolvoval bych ortopedické vyšetření s diagnostickým ultrazvukem. Mohou se ve šlaše objevit mikroruptury, trhlinky, které bolí, ale i třeba trhlinka, kterou lze vyšetřením již zaznamenat. V tom případě potřebná léčba a jistě nyní zátěž vysadit nebo alespoň hojně omezit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: