Adipex retard plus warfarín

Dobry den, chci se zeptat jestli muzu kombinovat Adipex Retard a Warfarinem. Beru ho 5mg denne. A muze se neco stat kdyz ho vynecham na par dni, pokud budu uzivat Adipex? Bude to tak na dva tydni. Dekuju za odpoved, prosim odpoviezte mi na muj email.

Odpověď odborníka:

Adipex a Warfarin se sice nijak zásadně navzájem neovlivňují, ale je nutné uvážit následující: 1/ pokud užíváte Warfarin po trombóze (ve Vašem věku nejpravděpodobnější možnost), současné užívání Adipexu je zřejmě bezpečné, pokud však máte nasazený Warfarin kvůli jinému srdečně-cévnímu onemocnění, je nutné konzultovat Vašeho lékaře. Adipex může způsobit mj. vznik arytmie a dalších srdečně-cévních komplikací, proto se ve vyspělých zemích již neužívá. 2/ Warfarin rozhodně sama nevysazujte, pokud tak chcete učinit, sdělte to svému lékaři. Při případné pauze ve warfarinu je nutné přemostit toto období užíváním jiného léku na "ředění krve", obvykle v injekční podobě. V opačném případě hrozí vznik krevní sraženiny a jiné komplikace.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x