Amoksiklav a antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antibiotik a antikoncepce. Během 7-denní pauzy jsem brala antibiotika Amoksiklav a poslední den, kdy jsem dobrala poslední antibiotika, jsem zároveň vzala i první pilulku z nového platíčka antikoncepce. V příbalovém letáku jsem nic o vlivu na antikoncepci nenašla. Může i tak mít nějaký vliv? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje ale pokud chcete mít jistotu použijte 10 dní ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: