Antibiotika a drogy

Dobrý den, měl bych dotaz. Beru Azithromycin Actavis 500mg, balení obsahuje 3 tablety, dávkování 1x24h, měl bych je tedy dobrat zitra ve 12hodin (14.03.2014). Doktorka mi sdělila, že budou účinkovat po deset dní a že bych se měl šetřit. Docela pravidelně kouřím marihuanu (4x týdně), proto se chci zeptat, kdy bude možný znovu začít ,,hulit"? Dejme tomu, že v úterý bych již mohl? Nebo je to brzy. A jak s alkoholem, mohl bych již příští pátek (21.03) do hospody na pivo? Nebo v mém těle budou pořád ještě účinné látky, které by mě mohly nějak ohrozit? Jde mi především o tu marihuanu, neboť jsem četl, že to na sebe (antibiotika a THC) nemá vliv. Děkuji

Odpověď odborníka:

Ani alkohol, ani žádné jiné drogy byste neměl užívat alespoň po dobu 10 dnů, jak Vám řekla Vaše lékařka, jak kvůli užívání ATB, tak kvůli probíhajícímu onemocnění. Azitromycin takto dlouho skutečně působí.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: