Antibiotika a antikoncepce marvelon

Dobrý den, Mám dotaz, užívám HA marvelon. Po týdnu užívání antikoncepce mi byla nasazena třídenní antibiotika (bohužel si nevzpomínám na název nejspíše Azitrox) byla nasazena z důvodu infekce na průdužkách k ATB beru další řadu léku na průdušky které podle mě nemají vliv. Protože nemoc stále přetrvávala tak mi byla nasazena po týdnu další antibiotika tentokrát foromilid které mám užívat po dobu 3 týdnů. Včera to bylo cca 10 dni kdy jsem užívala fromilid a dalších a dalších 10 mám před sebou včera jsem také dobrala poslední ptášek z plata HA. Dnes k ránu jsme měli s přítelem styk a nejspíše nám pár kapek ujelo.. Měla jsem možnost užít postinor, který jsem po uvážení nevzala (nechci už další chemii do těla) udělala jsem dobře? Je tu možnost otěhotnění ??? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud by se nedostavily menses v termínu udělejte si gravitest

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: