Antibiotika a antiparazitika

Dobrý den, tento týden dobírám druhou dávku antiparazitik ( Pyrcon) , ale dnes mi lékař nasadil antibiotika na týden z důvodu zánětu dutin. Mohu brát zároveň antibiotika a vypít dávku Pyrconu? Atb jsou nepenicilinová

Odpověď odborníka:

Nevím, jak silný máte zánět dutin, jestli s teplotou nebo bez. Jestli jste lékaře seznámil s tím, že berete Pyrcon. Já bych volila lokální antibioticum Pamycon na dutiny a nepřerušovat dávku antiparazitik a teprve pak celkově antibioticum na dutiny. Ale pokud je silný zánět dutin, tak nelze celková antibiotica odkládat a pak nezbývá než brát oba léky dohromady.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Častá stolice Je mi 30 let. Již asi týden mám častější stolici - téměř po...
  • Vyrážka Před několika dny se mi udělala krupicová vyrážka na rameni. Myslela...
  • Zalehnuté ucho Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a...
  • Silná bolest třísel Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř...
  • Hellp syndrom Mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom...
  • Korová cysta ledviny Byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta...
 
Kam dál
Naposledy čtené: