Antibiotika bez kultivace

Dobrý den, byla jsem na gynekologii kvůli výtoku, nemám žádný problém jako svědění, pálení, bylo mi řečeno, že mám prvoky a mykozu, byl mi předepsán Entizol orálně i pro přítele, přesto, že se chráníme kondomem. Chtěla bych se zeptat, zda je léčba správná. Protože Entizol, jak jsem četla v příbalovém letáku spíš přispívá kvasinám a ne aby je likvidoval, zmizí mi po Entizolu i mykoza nebo ne? Jak může lékař zhodnotit, co za bakterie v pochvě mám bez kultivace? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, nejběžnější infekce jsou lehce poznatelné pro gynekologa pohledově, kultivace nic moc nezjistí. její význam je v případě pochvy velmi omezený. Postup je správný.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x