Antiglaukomika při srdečních chorobách

Dobrý den, je mi 30let a jsem sledována na kardiologii pro susp. foramen ovale + dle ECHO a HOLTER: A-V blokáda II.st Weckenbachova typu v nočních hodinách, sklon k tachykardii , prodloužený přední cíp mitrální chlopně s naznačeným prolapsem, stopová regurgitace. Prokázaná mutace MTHFR 677 heterozygot. Žádné léky neužívám, jen chodím na pravidelné prohlídky (ECHO , EKG , HOLTER) a nyní naplánováno jícnové echo pro přesnější diagnostiku + susp. P pulmonale na EKG. TK - 115/70 - 130/90, P kolem 60-70 Letos mi byl diagnostikován Glaukom v počátečním stadiu v souvislosti s primárním vasospastickým syndromem. Kapala jsem si Alphagan , po kterých mě začaly pálit a řezat oči a tak mi je nyní oční lékařka změnila na beta-blokátorové kapky - Carteol . Nyní jsem si doma přečetla příbalové informace na internetu , kde je spousta kontraindikací a varování - často právě se srdečními poruchami, poruchami rytmu, blokádami apod. Chtěla bych se zeptat, zda mi při výše uvedených kardiologických diagnozách, nemohou tyto kapky ublížit. Případně, zda byste mi mohli doporučit jiné kapky na glaukom - z kardiologického hlediska přijatelnější ? Za radu a pomoc předem moc děkuji a přeji příjemný den ! Radka

Odpověď odborníka:

Beta blokátory při léčbě glaukomu by se skutečně u některých chorob užívat neměly ( srdeční, astma..), ale na druhou stranu celkový účinek při lokálním podání kapek není tak závažný, jako kdybyste užívala betablokátor v tabletách. Nejlepší by bylo poradit se přímo s ošetřujícím kardiologem. Kapky na glaukom jiného typu existují.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: