Antikoncepce

Dobrý den, je mi 22 let a od svých 15 let beru antikoncepci. 5 let jsem brala Minervu, po aféře, která proběhla jsem chtěla HA změnit. Pan doktor se mě zeptal co teda chci za antikoncepci, tak jem řekla Katyu (dobrá zkušenost od kamarádky). Při Katye špiním asi za týden po konci menstruace a trvá to zhruba týden. Problém jsem řekla panu doktorovi a ten se mě opět zeptal, co chci tedy za antikoncepci, chtěla jsem od něj poradit, ale opět mi napsal Minervu. V letáčku je psáno, že Minerva se má užívat pouze při akné a nadměrném ochlupení, nikoli jen jako antikoncepce, ale já tyto problémy nemám. Pan doktor mě vždycky odbije a s vhodnou antikoncepcí mi neporadí a zřejmě ho to ani nezajímá. Chtěla jsem Vás poprosit, co byste mi doporučili za antikoncepci? Žádné problémy s pletí nemám a špinění bych se chtěla zbavit. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Minerva skutečně vzhledem o obsahu gestagenní složky v tomto případě vhodná není, dobré zkušenosti jsou s přípravky které obsahují drospirenon, například Jangee

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: