Antikoncepce

Dobrý večer paní doktorko Vejběrová, chtěla bych se Vás zeptat, jaký druh kontraceptiv by se pro mě eventuálně hodil za následujících okolností. Měla jsem nasazenou Lindynette 20, ale ta mi nevyhovovala, po 2 týdnech mi začaly migrény hlavy, bolesti prsou, břicha, nevolnosti od žaludku, zhoršení průjmů a velká podrážděnost a změny nálad (nevím co vše z toho může antikoncepce způsobit, ale po vysazení obtíže zmizely). Pro přesnost uvádím, že zároveň užívám dlouhodobě prednison, který by neměl vadit (5 mg obden střídám s dávkou 6,25mg na dále nespecifickou imunodeficienci s hemiparézami a s paresteziemi), trpím častými průjmy a duodenogastrickým biliárním refluxem. Z prednisonu mám permanetní vaginální mykózy, které se mi po přeléčení za chvíli vrátí. Dá se něco u mě vymyslet, něco schůdného, co by preventivně bránilo početí? Chci tomu předcházet, při studiu medicíny, by to nebylo moc praktické, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem dr.Vejběrová, nějak se to posunulo, ale pro klientky s migrénami není perorální antikoncepce vhodná, já bych Vám navrhnul Jaydess - nitroděložní tělísko s gestagenem. Spolehlivé, komfortní a bez vlivu na migreny a záněty.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: