Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, jsem po nemoci, brala jsem Duomox 750. Jenze jsem si neuvedomila, ze antibiotika mohou ovlivnovat antikoncepci Beru Jeanine. S pritelem jsme spolu normalne spali. Prosim, jak velke je riziko, ze jsem tehotna? A co mam nyni delat, kdyz si nikam nemuzu zajit, jsem opet nemocna. Predem velice dekuji za Vasi odpoved!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duomox sice skutečně může snižovat účinnost antikoncepce, její selhání však není nijak vysoce pravděpodobné. V době užívání antibiotik, jak jste si nyní sama uvědomila, bylo vhodné použít přídatnou antikoncepční metodu (prezervativ). Nyní už to nenapravíte, vyčkejte menstruace a v případě vynechání si proveďte těhotenský test z moči. Především se zbytečně nestresujte, riziko selhání antikoncepce skutečně není vysoké.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: