Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, brala jsem na anginu skoro dva týdny antibiotika v-penicilín mega biotika po 6 hodinách a zároveň beru antikoncepci minerva.Je její účinnost nějak ovlivnena a pokud ano, tak jak dlouho je treba se chránit jinak?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. U ATB penicilinového typu se uvádí možné snížení účinnosti hormonální antikoncepce a tedy během užívání ATB se doporučuje další antikoncepční metoda.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: