Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, začla jsem brát antibiotika Amoksiklav 1g v 4 den me pauzy mezi antikoncepci(mistra). Prvni tabletku s antib.jsem brala v 11 h a po té další vždy po 12 h. Bohužel jsem si neuvědomila, možnost snížení antikoncepčních účinků a měla druhy den(tedy 5 den v puze) přerušovaný styk s partnerem. Chtela bych se zeptat, jestli je možnost v tomto období otěhotnení? Dnes jsem si vzala po 7d.pauze prvni tabletku antikoncepce a take ještě antibiotika + poslední dva dny. Předem mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje myslím že nemusíte mít obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: