Antikoncepce a antibiotika ospen 1500

Dobrý den, beru antikoncepci Softinelle a zkoušela jsem brát plata dvě bez pauzy, kvůli dovolené. Jenže jsem do toho 20 dní začala brát 3x denně antibiotika Ospen 1500 . S partnerem jsme pohlavní styk měli během léčby, ale ejakulace neproběhla do mě. Jenže už před týdnem jsem měla dostat menstruaci. Je nějaká možnost, že tyto antibiotika snižují antikoncepci a je možnost otěhotnění? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snižují účinek antikoncepce. Pokud se nedostavila menstrauce, jistě udělejte test a zopakujte za cca týden. Vynechání mohlo být způsobeno i nemocí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: