Antikoncepce a antibiotika nitrofurantoin ratiopharm

Dobrý den,chtěla bych se zeptat od lékařky mám napsané antibiotika nitrofurantoin na 3 měsíce jednou denně kvůli opakovaným zánětům močového měchýře a bojím se že to bude mít vliv na antikoncepci je to pravda ? A mohu pít alkohol v malém množství? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Alkohol se obecně k žádným lékům nedoporučuje, vliv na antikoncepci je menší než se traduje,pokud chcete mít absolutní jistotu po dobu užívání použijte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Rentgenové vyšetření
Články: Rentgenové vyšetření
Rentgen, RTG, paprsky X je...
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Mozková mrtvice nebo-li...
S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Články: S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Beta vulgaris neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x