Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, dnes jsem začala užívat Ofloxin 200 na zánět močového měchýře a používám antikoncepci Lindynette 20, bojím se snížení této antikoncepce. Budu chráněna pokud po dobrání antibiotik vyčkám 7 dní a posléze budu plně chráněna nebo jaký mají vliv tyto antibiotika. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ofloxin nijak nesnižuje účinek antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: