Antikoncepce a rakovina štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký druh antikoncepce bych mohla užívat, když mám již čtvrtým rokem karcinom štítné žlázy. Jsem po třech operacích, nádory se stále vracejí, jsem pod dohledem FN Motol a užívám Euthyrox 150. Brala jsem půl roku antikoncepci Eloine, ale přibrala jsem po ní 10 kg a musela jsem ji vysadit i z toho důvodu, že jsem měla hormony zvýšené. Jakou jinou si myslíte, že bych mohla brát? Mám nadváhu a hirsutismus. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den preprát Eloine je dobrý, nemyslím, že by mohl za přibrání na váze, dost možná byste přibrala i bez něj... při problemech se štítnicí je problém držet zdravý životní styl... s atk bych pokračoval ( pokud je cyklus pravidelný) a začal významně hlídat kalorie a jídlo a pití a pohyb.. jinak změnu atk lze provést ..zkusil bych Logest, Lindynette, Stodete...ale klidně i 10 dalších druhů

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: