Antikoncepce + antibiotika

Dobrý den, užívám HA Qlaira a momentálně mi byly předepsány antibiotika V-Penicilin. Chtěla bych se zeptat zda antibiotika mohou snižovat ochranu antikoncepce. V příbalovém letáku antibiotik píší: "snižuje účinek současně podávaných hormonálních přípravků proti otěhotnění", ale vy zde na stránkách uvádíte, že ovlivnění je minimální - prakticky žádné. V příbalovém letáku od antikoncepce píší: "Nižší antikoncepční účinek způsobují léky k léčbě, např.: infekčních onemocnění (antibiotika jako peniciliny, tetracykliny, griseofulvin). Ovlivní tedy toto antibiotikum mou antikoncepci? A jestli ano, jak dlouho po využívání antibiotik se mám ještě chránit? Děkuji za odpověď s pozdravem Zuzana Březinová

Odpověď odborníka:

Antibiotika penicilinového typu by účinnost antikoncepce ovlivňovat neměla, ale i tak se obecně doporučuje u jakýchkoli antibiotik po celou dobu léčby a následně do konce tohoto cyklu užívat kondom.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x