Antikoncepce + kouření

  • Dotaz od: Katerina Novakova
  • Publikováno: 7.9.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem moc ráda, že se můžu zeptat na danné téma. Kouřím přibližně půl roku kolem 10 cigaret denně + vodnici a už 3 roky použivám antikoncepci Vreya. Vím, že takto kombinovat se to nemá avšak nechce se mi ani s jedním přestávat. Slyšela jsem, že existuje antikoncepce, která snižuje nebo uplně odstraňuje možnost vytvoření trombózy, či embolie. Je mi 19 a mám z toho docela strach. Poradíte mi prosím nějakou vhodnější antikoncepci?:) Je nějaká taková?:) Děkuji

Odpověď odborníka:

Jakýkoli hormonální antikoncepční preparát může u disponovaného jedince vést k projevům tromboembolické choroby. Pokud některý výrobce uvádí, že toto riziko neexistuje, není to pravda.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz | Od: Michaela | 24.3.2016 20:11
Dobry den s pritelem jsme meli vcera
nechraneny styk...a oba jsme byly pod vlivem
alkoholu..pritel 6 piv a ja 2 a pul piva..je
mozne otehotnet.,dekuji
reagovat
re:dotaz | Od: uLékaře.cz | 29.3.2016 14:29
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: