Antikoncepce - zvracení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, beru HA Mercilon už rok, a teď mam platíčko na 3. týden - a zvracela jsem asi 20 min po užití tabletky.. vím, že se nevstřebala, ale novou sem si nevzala.. za 6 dní máme mít s přítelem styk, chci se proto zeptat, jestli do těch 6 dnů zase nabyde účinnost pipulky, když budu brát další platíčko bez přestávky, nebo se máme raději chránit i kondomem? předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! Vynechání jedné denní dávky vede jen k minimální ztrátě účinnosti. Dodatečná ochrana není nutná. Pokud by vás to přeci uklidnilo, lze ji samozřejmě přesto doporučit. Postačí jedna z "měkčích" metod, např neplodné dny (kdy ovulujete?) či přerušovaná soulož. Řekněte si o dávku spermatu někam jinam než do pochvy, přítel Vám jistě rád vyhoví a nemusíte s ním ani rozebírat co a jak.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Červovitý přívěsek, který...
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: