Antikoncepce ayreen uzivana s topiramatem

Dobry den, chtela bych se zeptat. Uz pres rok uzivam pravidelne topiramat. Pred tydnem jsem zacala uzivat antikoncepci Ayreen. V pribalovem letaku jsem se dozvedela ze bych mela pouzit, pokud beru napr. Zrovna topiramat, jeste jinou bariérovou metodu (např. kondom). Kdyz jsem ho vsak nepouzila hrozi, ze otehotnim? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

U pacientek užívajících kombinovanou hormonální antikoncepci zároveň s přípravkem Topiramat Sandoz je zapotřebí počítat s možností snížení antikoncepční účinnosti a zvýšení možnosti výskytu intermenstruačního krvácení.Takže jisté risiko otěhotnění vzhledem k možnému snížení účinku antikoncepce zde je. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: