Antikoncepce depo provera

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce depo provera. Vím, že má prodloužený antikoncepční účinek. Jde mi o toto: Za měsíc bych si měla nechat píchnout už 3tí dávku, kterou už ale nechci. (nějak mi nesedí......a navíc v březnu příštího roku by jsme se s manželem chěli pokusit o další miminko.......) to jest 8 měsíců od poslední dávky). Můj dotaz zní, zda-li si mám jít pro jinou antikoncepci, nebo těch 8 měsíců mám tělo nechat "odpočívat" od jakékoli antikoncepce a chránit se jinými způsoby?? A také, jak poznám, že už je tělo připraveno na otěhotnění?? Musí se mi dostavit menstruace? Nebo mohu otěhotnět aniž by se dostavila?? Při depo proveře totiž nemenstruuju. Moc děkuju za odpověď!!!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obnova plodnosti po Depo-proveře je individuální, nepozná se to jistě, nemusíte ani ještě menstruovat a plodnost se obnoví. Ale jistá plodnost bude, až budete menstruovat. Vynechte tedy tuto dávku, chraňte se potom kondomem a můžete přidat spermicidní prostředek ( např.Patentex oval nebo Pharmatex pro sebe ) a až se objeví menstruace, klidně se pusťte do zkoušení miminka. Můžete si samozřejmě i vyžádat další antikoncepci, ale já bych raději dala tělu prostor na vlastní tvorbu hodmonů, proto volte raději alternativní ochranu (kondom plus spermicid). Žádné obavy, vše bude v pořádku. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x