Antikoncepce lunafem a antibiotika duomox 1000

Dobrý večer, užívám hormonální natikoncepci Lunafem. V úterý 26.1. jsem dostala zánět hrtanu a večer mi na pohotovosti na něj dali antibiotika Duomox 1000. V pondělí večer jsem ale měla pohlavní styk. Antikoncepci beru vždycky večer kolem 20.00 a druhý den, tedy v úterý když jsem dostala ty antibiotika, tak jsem si je vzala až kolem 23.15 a mezi tím i pilulku Lunafem v obvyklou dobu. Chtěla jsem se zeptat jestli je možné abych otěhotněla, protože jsem se dívala na příbalový leták od antibiotik a je tam napsané, že lék může ovlivňovat antikoncepci. Mezi stykem a první dávkou antibiotik bylo určitě 24 hodin a 2 pilulky lunafemu, ale mám hrozný strach aby antibiotika nenarušily účinnost antikoncepce, ptže jsem slyšela, že sperma může zůstat až 5 dní po styku. Omlouvám se, jestli jsem to napsala příliš složitě, ale moc Vás prosím o pomoc. Děkuji velmi za odpověď Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možnost otěhotnění tu samozřejmě existuje, přesto je ale v řádech jednotek procent. Co se pozdního užití antikoncepce týče, chráněna jste ještě cca 12 hodin po vynechání. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x