Antikoncepce - padání vlasů

Dobrý den, už cca 10 let beru antikoncepci Jeanine a nyní jsem dostala možnost přejít na antikoncepci Sienima, která by měla být stejná jen levnější. V příbalovém letáku mě však zarazilo mezi nežádoucími účinky - padání vlasů a vznik alopecie - jelikož androgenní alopecii mám, žila jsem v domnění že právě Jeanine a tedy i Sienima s obsahem dienogestu by měly pomáhat a ne ještě více škodit. Ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně těchto dvou antikoncepcí vzhledem k androgenní alopecii, případně jestli je možné brát ještě nějakou vhodnější nebo nebrat vůbec. Moc děkuji Kristýna

Odpověď odborníka:

U některých pacientek skutečně dochází k zvýšenému padání vlasů při antikoncepci, v tom případě je řešením přejití na IUD. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: