Artroskopie menisku

Dobrý den, byla jsem minulý týden na vyšetření kolene. Ve zprávě stojí lok koleno bez otoku, s mediální irritací a saltací v torzi, pohyb volný. Rtg jen diskrétní snížení mediálně bez traumat změn. RES: Ruptura MM genus 1. sin. v.s. M2321, bylo mi doporučeno 14 dní v klidu, rehabilitace a DD proudů a pokud se koleno nezlepší tak bude artroskopie. Po týdnu cítím zlepšení, bolest jen při dotyku či při špatném došlapu, no ale není to nejlepší, stále cítím omezení v koleni. Chtěla bych se zeptat, zda vůbec má smysl konzervativní léčba, aktivně sportuji a závodím. Potřebuji být co nejdříve v pořádku. Popř. kdybych šla rovnou na artroskopii, kdy bych se mohla vrátit k aktivnímu sportu? Mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Diagnoza postižení celistvosti menisku je dnes možná jistě jen vyšetřením magnetrickou rezonancí anebo přímo artroskopií. Pokud se stav kolena do 4-6 týdnů podstatně nezlepší je na místě MR a poté pokud nález bude pozitivní artroskopické ošetření. Zákrok má být proveden včas při pozitivním nálezu, na druhé straně není třeba zákrok uspěchat pokud není blokáda kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: