Artroskopie levého kolene

Dobrý den, můj dotaz je následující. Po delší léčbě, která obsahovala rehabilitace, kloubní výživy, plus další procedury, mi byla doporučena artroskopie. Obtíže mám již pátým rokem. Začalo to úrazem. V poslední zprávě je závěr takový: Bez náplně, hybnost plná, PZ i Lachman naznačen - více jak vpravo menisk. manévry na med. meniskus +, postranní vazy volné, PF +, periférie bez alterace. Vzhledem k tomu, že nejsem z lékařského prostředí a tato terminologie mi není blízká, mohl by jste mi prosím říci, zda je zákrok opravu potřebný a jak teoreticky bude probíhat. Zda bude nutná ortéza, či jiné zpevnění kloubu, jak dlouhá je přibližná rekonvalescence a zda je zákrok bolestivý? Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou potíže artroskopie je velmi vhodná. Artroskopické postupy a zvláště na koleni jsou dnes velmi propracované. Artroskopie zapůsobí jak diagnosticky, tak i terapeuticky a stav by měla vyřešit. Podle výkonu je obvyklá ortéza, pokud by se jednalo jen o odstranění částu menisku tak nikoliv, Nastupuje pohybová léčba na rehabilitaci. Zátěž opětně podle provedeného výkonu. Zákroku byste se neměla obávat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: