Artroskopie pr.kolene.

Dobrý den, dne 5.2 mi byla provedena artroskopie kolene.Zpráva je přiložena.Ještě mám problémy i s bederní oblastí zad,take přiložím zpravy.Ted to bude skoro 2 měsice od operace a kolene stale tuhne,hlavně v oblasti pod kolenem a mam bolesti do lýtka z přední časti nohy a jde to až do paty.Jsou to takové palčivé až bodavé bolesti a bolest jde i do stehna z vnitřní strany až do hýždě a take mi vystřeluje bolest až do třísla.Koleno bolí nejvíce v klidu.Doktoři mi řekli cvičit,jezdit na kole,plavat.Jako rehabilitaci jsem měla magnety,ktere po 2 návštěvách museli zrušit,protože jsem měla ty zmíněné bolesti až do lýtka,Tato bodava bolest v koleni a ve stehně je,když sedím a koleno bolí nejvice zvrhu,jako kdyby mi tam někdo vrtal.Může to byt ta artroza,nebo i od zad.Na neurologii jsem dostala injekce dolminu a nejake vitaminy.Jenže nevim,co ted dale,kam se obratit a na jakeho doktora,myslim tim ted,jestli ortopedie,nebo znova neurologie ohledné nějake ho vyšetření.Začala jsem chodit do práce,kde jsem celý den na nohou a chodím po tvrdé betonové podlaze.Prosím o pomoc a o radu. Děkuji předem

Odpověď odborníka:

Nezmínila jste se , jaký výkon byl při artroskopii v koleně proveden. Vaše současné potíže odpovídají nálezu na magnetické rezonanci, kterou máte v příloze. Je předpoklad, že doléčením, pozvolným a šetrným cvičením se stav může zlepšit, ale degenerativní změny v oblasti 4. bederního obratle takto odstranit nejdou. Vhodná i lázeňská léčba Jistě bude na místě spolupráce ortopeda s neurologem i konsultace s neurochirurgem. To proto, pokud by potíže byly lokalizované, vystřelující do dolní končetiny a nezlepšující se, třeba uvažovat i o případném operačním zákroku na pateři.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: