Artroskopie menisku

Dobrý den, v prosinci jsem se podrobil artroskopii kolene, když byla na MR diagnostikována ruptura zadního rohu mediálního menisku, což se při ASK potvrdilo. A navíc prý byla trochu poškozena od menisku chrupavka a tu mi opravili. Na dotaz lékaře asi 8 hod po ASK mi bylo řečeno, že mohu zatěžovat naplno ihned. Druhý den jsem jel s berlemi domů, od třetího dne bez berlí. Teď po 11 měsících to stále není ono. Občas to trochu pobolívá, tak nevím, jestli můžu ještě něco udělat pro zlepšení nebo co s tím může být. děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Je třeba detailně znát artroskopický nález. Patrně se jedná o probíhající artrozu, snad počínající,která vyvolává potíže. Je třeba provést ortopedické zhodnocení a pokud tomu tak bude je možmo u počínající artrozy aplikovat metodu ACP, aplikaci vlastní upravené krve do kolena, kde krevní destičky napomáhají úpravě kloubního povrchu. Metoda , ale není hrazena zdravotními pojišťovnami, provádí ji řada ortopedů. Jinak vhodná rehabilitace a fyzikální léčba. Rovněž lázeňská léčba by byla na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Meningokokový zánět mozkových blan
Články: Meningokokový zánět mozkových blan
Hnisavý zánět mozkových...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: