Borelioza

Dobrý den paní doktorko, asi před měsícem mě pokousalo klíště. Kolem rány se objevila malá bulka a zarudnutí. S tímto stavem jsem šel k obvodnímu lékaři a ten mi diagnostikoval pouze lokální infekci. Poté se už žádné problémy neobjevili. Po měsíci, je to asi týden zpátky se objevili občasné bolesti hlavy, motání hlavy hlavně po ránu. Tlak na hrudi, bušení srdce, mravenčení až bolest v břiše. A pocity úzkosti. Znovu jsem navštívil lékaře s tím aby mě poslal na odběr krve a následné vyšetření. Toto odmítl, předepsal mi ibalgin a prý, že je to "vsugerované" a spíše psychického charakteru. Proto se obracím na vás jestli mám vyhledat jiného lékaře, který mi vyšetření krve povolí nebo dát na radu lékaře. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bez možnosti klinického vyšetření nemohu pouze z vašich příznaků určit diagnózu. Bolesti hlavy a motání hlavy může mít souvislost s klíšťovým zánětem mozku, proto vám doporučuji navštívit lékaře na infekci nebo na neurologii, který vás vyšetří a ev. proveden příslušná krevní vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: