Borelioza - správná volba antibiotik?

Lékař mi předepsal antibiotika xorimax cefuroxime na 14 dní s tím, že mám časné stádium této nemoci. Problém je, že nevím kdy jsem se nakazil, jelikož jsem přisáté klíště neobjevil a zarudlý flek neměl. První příznaky jsem měl už před 6 týdny - velká únava,zahlenění,rýma, myslel jsem si, že šlo o chřipku, protože jsem byl následně po týdnu zase fit. Bohužel se únava později opět objevila a vzápětí jsem měl i pozitivní krevní test. Jsou tyto antibiotika vhodná i v případě, že jsem se nakazil už před 6 týdny? Příznaky stále jen lehká únava a mírné mravenčení v horní části hlavy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ATB jsou vhodná, ale pokud by to šlo, doporučuji prodloužit délku léčby na 4-6 týdnů, aby se tak snížila pravděpodobnost přechodu infekce do chronicity. S pozdravem Dr. Roman Špaček, BCL clinic

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: