Borelioza - tuhnutí svalu

Dobrý den, Dobrý den, mám diagnostikovaný relaps boreliózy, pocitově to vypadá, že třítýdenní antibiotika nezabrala, bolest nohy, únava, motání hlavy, zimnice, bolest kloubů apod. nepřestaly. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, že mám z boreliózy jakési tuhnutí sedacího svalu - jakoby zatvrdlinu, která se však každý den o několik centimetrů stěhuje a tuhne mi na střídačku celá polovina zadku, jakoby tlačí (někdy v sedě v klidu, někdy i za chůze). Hmatné to příliš není, ale pocitově je to opravdu tuhnutí jakoby svalu. Pokud to podle Vás z boreliózy není, musím požádat lékařku o další pomoc. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, borreliosa může působit radikulitidu, tedy zánět nervového kořene, který se může projevovat mimo jiné i bolestí jdoucí v pásu do dolní či horní končetiny. Nelze ani vyloučit blokádu páteře nebo spojení křížové kosti a pánve, které s borreliosou souviset nemusí. Bez klinického vyšetření rozhodnout jistě nelze.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: