Borelioza 1.stupne x atb ospen x sluníčko

Dobry den, u syna 6 let je podezření na Boreliozu 1. stupne /flek po stipnutí komara/. Dnes mu byly nasazeny ATB Ospen sirup na 20 dní. Za cca 9 dní odjiždíme na dovolenou k moři. Bojim se že tu naši " vodomilku" ve stinu neudržím. Hrozi s temito ATB na sluníčku velka reakce?? :-( Děkuji za info.

Odpověď odborníka:

Při užívání tohoto penicilinového antibiotika je riziko tzv. fotoalergie na sluníčku relativně malá. Doporučuji používat krémy na opalování s vysokým ochranným faktorem na celé tělo. Jakmile by se objevila vyrážka, je nutné se slunci vyhýbat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: