Citalec vysazení léčby

Dobrý den, 10 dní jsem bral AD Citalec 20 mg. 7 dni pul tablety. Pak 4 dny celou tabletu. Dnes jsem je vysadil, jelikož mam po nich nesnesitelne uzkosti, neustalý strach. Zkrátka mi po nich vubec neni dobře. Za prvé - nehrozí mi nějaké nebezpečné stavy z náhlého vysazení po 10ti denním braní? Za druhé už pár dní se cítím jakoby nemocný nebo nachlazený - je mi pořád zima, teplotu nemám. Mám studené nohy, ruce, stehna... zároveň mám pocit "horkých" očí. Mam problémy se zády, jakoby unavené svaly ns zádech, problém s krční páteří - take unavene svaly na krku, nspříklad citim že je pro mne namáhavější zaklonit hlavu - mám z toho nejspíš závratě. Bolí mne zub. Takže tento stav může být psychický? Od zubu? Od páteře? Děkuji. Štěpán

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem schopen vám odpovědět zcela přesně - to zvládne nejlépe váš lékař. Ale popořadě: 1) úzkosti po citalecu ... předpokládám, že již předcházely, ale nebyly po citalecu menší, mohl jste je vnímat víc 2) po 10 denním braní nehrozí žádný stav z vysazení, neočekával bych po takto postupném vysazení ani po řadě let 3) popisované stavy neodpovídají žádné anatomické příčině (zub, výhřez ploténky apod), pokud odpovídají vašim pocitům před nasazením citalecu, jsou zcela jistě psychické 4) smysluplná léčba typu citalec bude zabírat nejdříve za asi 4 týdny, do té doby budete mít stejné úzkostné projevy, není je třeba spojovat s léky, ale s předcházející nemocí 5) na omezený čas je lze překrýt jiným lékem, který je ale třeba během pár týdnů vysadit Brzkou úlevu přeje, Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x