Citalopram verzus escitalopram

Dobrý deň, prosím o radu od psychiatra. Už rok užívam Citalopram Teva 30mg. Spôsobuje mi to dosť veľké napätie svalov na celom tele /hlavu mám ako vo zveráku, rovnako celý trup.../. Naposledy /po 8 mesiacoch v bolestiach/ mi lekárka navrhla, že zmeníme Citalopram za Escitalopram. Má zmysel takáto zmena? Nebude to spôsobovať také isté problémy? Aké máte skúsenosti? Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pokud Vám Citalopram způsobuje takovéto problémy jako je velké napětí svalů, pak si myslím, že by změna na Escitalopram mohla pomoci. Mám zkušenost u lidí, kteří měli nežádoucí účinky po Citalopramu, při změně na Escitalopram byli bez těchto problémů. Také je otázkou, zda tyto problémy způsobuje lék nebo je to součástí Vašich psychických problémů. Určitě bych změnu zkusila. Tyto dva AD mají podobnou strukturu, ale každý účinkuje trochu jinak. Děkuji za Vaši důvěru a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: