Citalopram+xanax a alkohol

Už dlouhou dobu užívám citalopram (20mg/den) a xanax (1,5mg/den), neurolog mi nasadil tyto přípravky z důvodu panické úzkostné poruchy. Kdysi jsem dost "pařil" a myslím si, že jsem si ty ataky tím přivodil sám (to jsem ještě žádné léky neužíval). Nyní občas zajdu s kamarády někde posedět no a dám si 3-4 12st.piva (zhruba jednou za týden) Ráno nemám klasickou kocovinu, ale je mi dost divně, jako bych měl dostat ataku - a to i přesto, že si vezmu léky. Jakoby nezabíraly. Bude to tím pivem ? Tvrdý alkohol už vůbec nepiju, víno málo. Pokud to bude nutné, vysadím i pivo. Poraďte mi prosím. Chtěl bych vysadit léky, ale mám obavy, že se mi vrátí ataky. Jsou to fakt hnusné stavy. Kromě toho si asi ničím játra a ledviny, že ? Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Z.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nesmírně si vážím Vaší důvěry a upřímnosti. Rozhodně bych nedoporučovala vysazovat léky, zvláště citalopram. Jeho delší užívání neškodí, spíše naopak stabilizuje rovnováhu nervových přenašečů a má druhotně i jistý ochranný vliv na imunitní systém.Provázat jednoznačně Vaše nepříjemné stavy s konsumací alkoholu by nebylo fér, ale zdá se mi podstatnější, že takové stavy přicházejí a Vy o možné souvilosti přemýšlíte...

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+16 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
xanax sr - N.P. | Od: Petr | 9.10.2013 12:18
Mohu si dovolit 2x za týden 2 dc vína, když beru xanax sr tu nejnižší dávku?
Beru ještě mitrazapin ( výbirně po něm spím) a cypralex. Děkuji za odpověď.

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x