Citalopram a těhotenství

Dobrý den, od 5.10.07 beru 1xdenně Citalopam 10mg/měla jsem úzkosti pramenící z náhlého úmrtí obou babiček ve velmi krátkem období a ve stejném čase se rodiče po 34letech rozvedli/. Jsem na mateřské s téměř dvou letou holčičkou a moc bych si přála mít další dítě. Cítím se velmi dobře, užívám si s malou. Proto se chci zeptat jestli bychom se s manželem mohli začít snažit o miminko i když užívám ještě tento lék?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání jakýchkoliv léků v době těhotenství (především prvního trimestru) je velice problematické, neboť nejsou dokonale známy účinky jednotlivých látek na plod. Konkrétně u Citalopramu se píše, že při podávání v těhotenství je potřeba zvážit poměr prospěchu a rizika. Je otázka, zda dále Citalopram musíte užívat, to doporučuji probrat s vaším psychiatrem, který lék nasadil. Psychiatr s gynekologem by se měli dohodnout, zda můžete tyto léky brát nadále a snažit se současně o další miminko.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: