Clotrimazol

Dobrý den, někde jsem se dočetla, že vaginalní tablety Clotrimazol mohou ovlivnit strukturu kondomu. Chtěla bych se zeptat, zda je to pravda a pokud ano, kdy bude bezpečné kondom použít po dobrání poslední tablety (mám Clotrimazol AL 200-balení po 3 tabletách). A prosím ještě jeden dotaz, může vyginální gel Lactofeel také ovlivnit strukturu kondomu? Děkuji za odpověď a hezký den

Odpověď odborníka:

Clotrimazol nijak kondom neovlivní, gel který uvádíte je na vodní bázi a proto by také neměl mít na kondom vliv,ale je vhodná pauza mezi stykem a gelem několik hodin Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Clotrimazol může snížit účinnost kondomu. | Od: Loreley | 26.3.2015 23:14
Přímo v příbalovém letáku Clotrimazolu AL (jak u tbl,
tak u krému) se píše (cituji):
Tento přípravek může snížit účinnost pryžových
antikoncepčních pomůcek, jako jsou kondomy a
pesary. Je to způsobeno pomocnými látkami, které
Clotrimazol AL 100 obsahuje.
Odpověď tak není pro dotazovanou zrovna
"bezpečná"...
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: